DANAS ZA RUČAK

Trganci s vrhnjem ili žličnjaci s tikvicama? Kada vam ponestane tjestenine, ova dva jela su spas

Kada ste zadnji put pojeli tanjur dobrih trganaca s vrhnjem ili žličnjaka? Vrijeme je da se prisjetite zaboravljenih recepata

U slučaju da ste uvijek u potrazi za svakodnevnim, brzim receptima, dva koja donosimo danas mogla bi vam biti od velike koristi. Trganaca i žličnjaka se ne sjetimo često, ali kada se nađu na stolu, uvijek su veliki hit. Možda je zbog toga što je o njima lako postati ovisan i uvijek želimo pojesti još samo jedan, a možda je i zbog toga što su tako brzo gotovi pa znamo da ćemo, čak i ako ih ponestane, bez brige napraviti još porciju ili dvije.

Trganci s vrhnjem mogu se pripremiti na jednostavniji i složeniji način. U nastavku ostavljamo recepte za obje varijante. Jedan nam je nedavno ustupio međumirski chef Raul Lajtman i u pitanju je varijanta za koju će vam trebati nešto više vremena, ali će se svaki korak itekako isplatiti, a drugi smo dobili od vrijednih žena s Kalnika i zapravo su dva recepta u jednom, pa možete birati koji vam se više sviđa - onaj za trgance s vrhnjem ili za trgance s lukom.

TRGANCI PO RECEPTU RAULA LAJTMANA

image
Vedran Peteh/Cropix

RECEPT: TRGANCI S VRHNJEM I LUKOM S KALNIKA

image
Marko Miscevic/cropix/

U slučaju da vam se ipak jede nešto svježije, a jednako jednostavno za pripremu, možda će vam se svidjeti žličnjaci s tikvicama. Ovo nam je jedno od omiljenih ljetnih jela, a budući da se rade bez jaja, vrlo lako ih možete poslužiti i onima koji izbjegavaju proizvode životinjskog podrijetla.

RECEPT: ZAPEČENI ŽLIČNJACI S TIKVICAMA

image
Lidija Lončarić/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 05:40