U slučaju da ste uvijek u potrazi za svakodnevnim, brzim receptima, dva koja donosimo danas mogla bi vam biti od velike koristi. Trganaca i žličnjaka se ne sjetimo često, ali kada se nađu na stolu, uvijek su veliki hit. Možda je zbog toga što je o njima lako postati ovisan i uvijek želimo pojesti još samo jedan, a možda je i zbog toga što su tako brzo gotovi pa znamo da ćemo, čak i ako ih ponestane, bez brige napraviti još porciju ili dvije.
Trganci s vrhnjem mogu se pripremiti na jednostavniji i složeniji način. U nastavku ostavljamo recepte za obje varijante. Jedan nam je nedavno ustupio međumirski chef Raul Lajtman i u pitanju je varijanta za koju će vam trebati nešto više vremena, ali će se svaki korak itekako isplatiti, a drugi smo dobili od vrijednih žena s Kalnika i zapravo su dva recepta u jednom, pa možete birati koji vam se više sviđa - onaj za trgance s vrhnjem ili za trgance s lukom.
TRGANCI PO RECEPTU RAULA LAJTMANA
RECEPT: TRGANCI S VRHNJEM I LUKOM S KALNIKA
U slučaju da vam se ipak jede nešto svježije, a jednako jednostavno za pripremu, možda će vam se svidjeti žličnjaci s tikvicama. Ovo nam je jedno od omiljenih ljetnih jela, a budući da se rade bez jaja, vrlo lako ih možete poslužiti i onima koji izbjegavaju proizvode životinjskog podrijetla.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....