PROLJETNI HIT

Tri slastice s jagodama koje vam neće oduzeti previše vremena, a svi će vas pitati za recept

 Giphy/
Lako je moguće da će upravo jedna od ovih slastica u vašoj kuhinji postati hit ovog proljeća

Sezonu jagoda ovog smo puta odlučili iskoristiti na što jednostavniji način pa tako biramo između malo drugačije galette od jagoda, zdravog cheesecakea priprema kojeg će vam oduzeti tek sat vremena i obrnute pite koja će biti dobra opcija kada poželite nešto slatko, a nemate previše vremena za pripremu.

GALETTE OD JAGODA

Blogerica i kreatorica sadržaja na društvenim mrežama Janja Benić, poznatija kao Janjolinka, prošle nam je godine otkrila recept za jednu od svojih omiljenih proljetnih slastica – galette s jagodama. Priprema ga na nešto drugačiji način pa tako, kako bi dobila laganije i ukusnije tijesto, dodaje i tajni dodatak. Sve savjete i recept potražite u nastavku.

JANJIN GALETTE S JAGODAMA

image
Neja Markicevic/Cropix/

ŠTO KAŽETE NA BRZI CHEESECAKE?

Dobrom cheesecakeu teško je odoljeti, a onaj po receptu Nastasje Chiare Petrić mogao bi vam se svidjeti upravo zbog jednostavne pripreme i zdravijih sastojaka. Zobeni keksi u ovoj varijanti nalaze se u podlozi, a tu su i tostirani lješnjaci te kokosovo ulje umjesto maslaca. Krem sir pomiješajte s grčkim jogurtom i jajima, kremu ispecite, a zatim sve zajedno poslužite uz marinirane jagode.

ZDRAVI CHEESECAKE S MARINIRANIM JAGODAMA

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

OBRNUTA PITA U 30 MINUTA

Ako niste vješti s pripremom deserata i mislite da je napraviti dobru pitu najkompliciranija stvar na svijetu, recept za cobbler s jagodama mogao bi vam postati omiljen ovog proljeća. Napravite jednostavno tijesto od brašna, hladnog maslaca i kiselog vrhnja, komadiće rasporedite po jagodama pa sve zajedno ubacite u pećnicu. I odmah napravite duplu količinu, sigurni smo da će se tražiti koja žlica više.

OBRNUTA PITA S JAGODAMA

image
Marko Miscevic/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:49