Svi dobro znamo i iz djetinjstva pamtimo najjednostavniji, a često najdraži biskvit kolač koji je radila naša baka, zatim mama, a danas ga radimo i mi. Varijanta s jogurtom toliko je jednostavna, brzo gotova da nema onoga kome neće uspijeti, pa čak i ako je u pitanju najveći amater u kuhinji.
Ovaj kolač najbolji je kada se u smjesu ubaci i koja šaka omiljenog ljetnog voća, poput malina, kupina, borovnica, pa čak i komadići šljive, nektarine i marelica. A onda na red dolazi čekanje i trenutak kada se sočan, mekan biskvit napokon izvadi iz pećnice.
Ako ne možete čekati, bit će dobar i tek kratko ohlađen, mlak, uz kuglicu sladoleda od vanilije, ali najviše ga volimo ohlađenog, narezanog na kocke veličine zalogaja koje vrlo lako usputno možemo ubaciti u usta.
I ako vam se baš takav biskvit najviše sviđa, onda bi vam se svidjeti mogli i naši recepti za biskvite s jogurtom koji mogu biti odlična podloga za kreme, mogu se koristiti za slaganje slojeva u tortama, a mogu biti i dobar, klasičan biskvitasti zalogaj koji svi toliko volimo. Recepte potražite u nastavku.
BISKVITI S JOGURTOM I VOĆEM
Ovo je recept za sve one koji, nakon stotina kušanih slastica, tvrde da je biskvit s jogurtom najbolji kolač, samo još malo bolji. Osim trešanja, koristiti možete i drugo bobičasto voće, a peći ga možete u kalupu za muffine ili u jednom komadu.
BISKVIT S JOGURTOM I VARENIKOM
Ana Hozjan otkrila nam je kako klasičan biskvit kolač učiniti još aromatičnijim i bogatijim, i to dodatkom maslinova ulja i varenika. Što je varenik, saznajte ovdje, a recept ostavljamo na poveznici u nastavku.
BISKVIT S JOGURTOM I MEDOM
Naša suradnica Slavica Šagolj nedavno nam je, pak, otkrila recept za biskvit za tortu u koji također dodaje jogurt, a osim toga, dodatno ga aromatizira i zaslađuje medom. Osim na ovaj način, u kombinaciji s kremom od mascarponea, ovaj biskvit možete poslužiti i kao samostalan biskvit kolač.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....