Iako je ljeto vrijeme kada se više okrećemo voću i laganim voćnim desertima, povremeno nas ipak uhvati želja za finom čokoladnom poslasticom, a da nije tek obična kupovna čokoladna pločica. U takvim trenucima često nam napamet padne brownie ili drugi biskvit kolač, a još se češće volimo okrenuti slasticama koje se ne peku, a koje su uglavnom čak i bolje od biskvita. Na našem popisu brzih, jednostavnih čokoladnih slastica koje se ne peku tako se nalaze one u kojima kombiniramo omiljeno ljetno voće poput malina, ali i kombinacije keksa i čokolade koje podsjećaju na djetinjstvo i kojih se ne možemo zasititi. Potražite ih u nastavku.
PISTACIJA, ČOKOLADA I VOĆE
Šest sastojaka, od kojih su tri pistacija, čokolada i ribizl, jedan kalup i malo strpljanja bit će vam dovoljni za ove moćne prutiće po receptu Slavice Šagolj. U slučaju da vam pri ruci nije maslac od badema, koristiti možete i drugi orašasti maslac, recimo od kikirikija, lješnjaka ili pistacije, a osim ribizla, u čokoladu možete ubaciti i maline, kupine...
PRUTIĆI S PISTACIJOM I RIBIZLOM
MALINE I ČOKOLADA
Maline i čokolada sjajan su par, posebice kada ih upakirate u ove bogate kocke po receptu Nede Batinić. Za ovaj recept također vam neće trebati previše sastojka, a može biti idealna poslastica nakon ručka. Narežite ih na manje kockice, primjerice veličine jednog zalogaja, pa ih ponesite i na plažu ili kao desert nakon gableca na poslu.
KLASIK KOJI PODSJEĆA NA DJETINJSTVO
Kolač s keksima i oblatnama na dnu jedan je od onih koji nas instantno vraća u djetinjstvo. U ovoj odrasloj varijanti možete ga napraviti s rumom, a umjesto petit keksa, koristiti možete i male amarette od badema ili neke druge, po samo svojoj želji. Također, u smjesu možete ubaciti i šaku orašastih plodova.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....