Trokuti s gljivama i porilukom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 1 pakiranje lisnatog tjesta
  • 250g šampinjona
  • 2 poriluka
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Očistite i narežite gljive na ploškice, a poriluk operitze i narežite na kolutiće.

2. korak

Na maslinovom ulju popržite poriluk, pa dodajte šampinjone, češnjka i peršinov list, pa dinstajte dok sva tekućina ne ispari. Posolite i popaprite.

3. korak

Razvaljajte lisnato tijesto i izrežite ga na veće kocke, a na sredinu svake stavite žličicu nadjeva, te preklopite da dobijete oblik trokuta. Rubove spojite tako da tijesto utisnete

vilicom.

4. korak

Pecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 15 do 20 minuta dok tijesto ne porumeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:30