DOBRA IDEJA

Umjesto klasičnih mesnih okruglica, napravite ove u bijelom umaku, tražit će se porcija više

 Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto
Ovog puta razmislite o tome da umjesto umaka od rajčice napravite bijeli umak od maslaca, brašna i temeljca

Trebat će vam:

250 g mljevene svinjetine

250 g mljevene junetine

1 glavica luka

60 g krušnih mrvica

80 ml šalice mlijeka

vezica peršina

1 žlica sušenog origana

1 jaje

sol i papar

maslinovo ulje

3 žlice maslaca

2 žlice brašna

240 ml goveđe juhe

240 ml vrhnja

1 žlica umaka Worcestershire

1 žličica dižonskog senfa

Priprema:

Pomiješajte meso u velikoj zdjeli. Pomiješajte krušne mrvice s mlijekom i dodajte ih u zdjelu. Dodajte luk, peršin, origano, jaje, sol i papar i dobro promiješajte. Mijesite oko pet minuta dok ne dobijete homogenu smjesu. U tavu dodajte žlicu maslaca i maslinovo ulje pa zagrijte na srednje jakoj vatri. Od smjese rukama oblikujte okruglice i pecite ih dok ne porumene sa svih strana, a zatim ih izvadite u posudu obloženu papirnatim ubrusom. U velikoj tavi otopite dvije žlice maslaca na srednje jakoj vatri. Dodajte brašno i dobro promiješajte. Kad brašno počne žutjeti, dodajte vrhnje, goveđu juhu, Worcestershire umak i senf. Dobro promiješajte i pustite da se umak zgusne pa začinite po želji. Kada je umak gotov, u posudu dodajte mesne okruglice i kuhajte nekoliko minuta. Pospite malo peršina i poslužite uz rižu ili tjesteninu.

image
Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:50