SJAJAN RUČAK

Umjesto rižota, danas napravite ukusan orzoto s ječmenom kašom, filekima i porilukom

 Neja Markicevic/Cropix
Ječmenoj kaši trebat će nešto dulje da se skuha, no jednom kad obavite pripremu, jelo će biti gotovo za menje od sat vremena
Ječmenoj kaši trebat će nešto dulje da se skuha, no jednom kad obavite pripremu, jelo će biti gotovo za menje od sat vremena

Trebat će vam:

1200 g fileka
1000 g poriluka
100 g češnjaka
2 l goveđeg temeljca za podlijevanje/4 l za kuhanje kaše
250 g maslaca
500 g ječmene kaše
sol i papar

Trebat će vam:

Kašu oprati i skuhati u temeljcu. Ne treba je procijediti, nego ostaviti 30 minuta poklopljenu da popije tekućinu. Poriluk nasjeckati na sitno i u isto vrijeme staviti pirjati na masnoću zajedno s narezanim filekima. Začiniti i pirjati 30 minuta. Dodati kuhanu kašu, provjeriti i prilagoditi začine, dodati češnjak i kuhati uz podlijevanje temeljcem još 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. prosinac 2025 02:02