Odlična ideja

Uštipci ne moraju biti slatki, isprobajte ove s ribom, slasni su i nećete uspjeti pojesti samo jedan

 Gitanna/Getty Images/istockphoto
Ovo je jedno od onih jela koje obožavamo pa ga nerijetko pripremamo kad idemo na izlet, kad želimo ukusan hladni obrok dan poslije, kad nam dođu nenadani gosti ili pripremamo druženje

Priprema: 30 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

400 g bijele ribe, prethodno kuhane ili pečene
3 krumpira
2 režnja češnjaka
2 mlada luka
1 žlica brašna (plus za valjanje)
1 šaka svježeg peršina
100-200 ml mlijeka (prema potrebi)
sol i papar
ulje za prženje

Priprema:

Ribu natrgajte na komadiće. Krumpir skuhajte u slanoj vodi s dva režnja češnjaka, pa ga, uz dodatak mlijeka, pretvorite u pire. Mlijeko dodajte postupno, kako biste dobili nešto čvršći pire krumpir. Pustite da se ohladi pa pomiješajte krumpir, ribu, sitno sjeckani mladi luk, brašno, sjeckani peršin, sol i papar. Dodatno uvaljajte u brašno. Oblikujte u kuglice ili željeni oblik i pržite u ulju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:08