SEZONSKO VARIVO

Varivo od kelja, krumpira, mrkve i kobasice za brzi ručak na žlicu usred tjedna

 Lindasphotography/Getty Images/istockphoto
U lonac možete dodati i malo slanine te drugo povrće po želji, a sve zajedno poslužiti uz krišku kruha

Trebat će vam:

1 manja glavica kelja

2 srednja krumpira

2 mrkve

2 kobasice

1 luk

2 žličice crvene mljevene paprike

1 lovorov list

sol i papar

ulje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kad poprimi boju, dodajte na kolutiće narezanu kobasicu, a zatim i na kockice nasjeckani krumpir i mrkvu. Pirjajte 10-ak minuta, a zatim dodajte temeljac ili vodu i pustite da se krčka 20-ak minuta ili dok povrće malo ne omekša. Ubacite i lovorov list. Ubacite kelj koji ste oprali i nasjeckali na manje komade. Začinite soli i paprom, dodajte i crvenu mljevenu papriku i dodatno začinite po želji. Kuhajte dok kelj ne povene i povrće omekša pa poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:31