NOVA MJESTA

Zagreb je u zadnjih 6 mjeseci dobio nekoliko novih mjesta, evo gdje po vino, na ćevape i pizzu

Od mjesta s balkanskom hranom, preko sjajne vinoteke pa sve do najbolje pizze iz dostave...

U posljednjih pola godine Zagreb je postao bogatiji za nekoliko novih mjesta. Među njima, izdvojili smo one o kojima se priča najviše i ona koja smo i sami posjetili te su nam se prilično svidjela. Na popis smo tako uvrstili superpopularan restoran na vlaku, trgovinu sa sasvim posebnim vinima, najbolju pizzu za van, mjesto gdje jedemo slasne sendviče te novu adresu na kojoj se ispijaju kokteli. Našu listu potražite u nastavku.

VELIKI HIT: BALKANSKA KUHINJA NA VLAKU

Jedno od novih mjesta o kojima se u posljednje vrijeme najviše priča svakako je Balkan Express smješten u zagrebačkoj Magazinskoj ulici. Riječ je o simpatičnom projektu na vlaku koji je podijeljen na dva vagona. U jednom posjetitelji mogu kušati specijalitete balkanske kuhinje, a u drugom se nalazi hostel. Od jela koja bi najviše mogla zaintrigirati domaću publiku svakako valja spomenuti gurmanske ćevape, punjenu pohanu papriku, Karađorđevu šniclu i poderane gaće. Tu je i dnevna, jeftinija ponuda jela koja uključuje poznate klasike kao što je, primjerice, purica s mlincima. Cijene dnevnih jela kreću se od 50-ak kuna. Više informacija čeka vas na društvenim mrežama Balkan Expressa.

GDJE KUPITI STVARNO DOBRO VINO?

Kod jednog od omiljenih kafića zagrebačkih kavopija, Caféa u Dvorištu, nedavno je otvorena i specijalizirana trgovina Nesputana vina. Ovdje možete svratiti kada tražite bocu posebnog vina za najdraže ljude i biti sigurni da ste na pravom mjestu. U Nesputanim vinima, naime, kupiti možete samo organska i biodinamička vina. Nesputana vina ujedno su i prva takva vinoteka u Zagrebu, a asortiman ovdje nije fokusiran samo na Hrvatsku već na vina iz cijele Europe. Odlično osmišljen koncept i stručni tim pomoći će vam pronaći nešto samo za vas, ali pripazite, iz male prodavaonice mogli biste neplanirano izaći punih vrećica. Više informacija potražite ovdje.

image
Nesputana Vina Facebook Page/

NAJBOLJA PIZZA ZA VAN

Najbolja pizza iz dostave u gradu, kako se Goat! pizzerija na zagrebačkoj Knežiji publici predstavila na samom početku, i dalje je veliki hit. Ovdje rade malo drugačiju pizzu od one na koju ste navikli, njihova je slasna i hrskava, a takva ostaje i nakon što u ruksaku dostavljača putuje kroz cijeli grad. Ipak, najbolja je kada je na Knežiji pokupite sami pa uživate na nekoj od klupica u obližnjim parkovima. Naš favorit je klasična margherita, a teško smo odoljeli i predobroj pizzi s tikvicama. Ekipa iz Goata!, kako su nam rekli kada smo ih posjetili, sezonski će uvoditi novitete pa jedva čekamo vidjeti što su nam pripremili za zimu. Cijelu priču pročitajte ovdje.

image
Vedran Peteh/Cropix

A TEK OVI SENDVIČI...

U posljednjih pola godine otvorena je i pizzerija Mrs. Fogg u Novom Zagrebu. Baš poput Mr. Fogga u Martićevoj, i ovaj je lokal uređen s posebnom pažnjom pa, ako se ovdje odlučite izvesti na ručak ili večeru, postoji mogućnost da ćete barem prvih pola sata samo sjediti i promatrati detalje na zidovima, šanku i policama. Nude dobru pizzu i još bolje panuozzo sendviče o kojima smo nedavno pisali i koji su nas potpuno raspametili. Cijelu priču možete pročitati ovdje.

image
Marko Miscevic/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix

GDJE NA KAVU ILI KOKTEL?

Iako volimo šarm A Most Unusual Gardena na Horvaćanskoj, živimo na potpuno drugom kraju grada i zapravo rijetko posjećujemo taj simpatičan vrt s kućicom na stablu i slasticama Ivane Čuljak. Upravo zato, nedavno nas je posebno razveselila vijest da se u Orljavičkoj ulici otvara Lemon Market. Posjetili smo ga nakon samog otvorenja i moramo priznati, ovo novo kul mjesto odmah nam je postalo jedno od onih koje od tada predlažemo prijateljima i kolegama kada su u pitanju dogovori za piće. Ovdje možete popiti dobar koktel ili tek sjesti na kavu. Prostrana terasa idealna je dok još nije previše hladno, a simpatično uređen prostor, vjerujemo, bit će također iznimno popularan u hladnijim danima.

image
Ustupljena Fotografija/
image
Ustupljena Fotografija/

JEDVA ČEKAMO DA SE OTVORI...

Uskoro se na zagrebačkoj Savskoj otvara pekarnica Kukuriku. Iza nje stoji Domagoj Kordić, pekar s dugogodišnjim iskustvom rada u Kroštuli, Bread Clubu i Pierre slastičarnici, a vijest o otvaranju nedavno je podijelila i ekipa iz slastičarnice te objavila kako se Domagoju uskoro pridružuju na njegovom novom projektu. S ozbirom na fantastične kekse, kroasane i cruffine koje smo u Pierreu kušali u posljednjih godinu dana, jedva čekamo vidjeti što je to ekipa iz nove pekarnice pripremila. Više informacija pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:12