KLASIK U NOVOM RUHU

Varivo od krastavaca s mirisom kopra jednostavno je jelo koje ćete ponavljati

Jednostavno i mirisno varivo od krastavaca vraća nas okusom u kuhinju naših baka

Varivo s krastavcima

Trebat će vam:

4 veća krastavca

2 krumpira

100 ml kiselog vrhnja

sol, papar

mljevena crvena paprika

1 1⁄2 žlica svinjske masti

2 češnja češnjaka

vezica svježeg kopra

Priprema:

Krastavce ogulite, narežite na ploške ili kockice i posolite pa ostavite sa strane da puste vodu. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Krastavce ocijedite rukama i višak vode bacite. U loncu u kojem ćete kuhati varivo najprije otopite mast ili zagrijte ulje, ovisno o tome što koristite, dodajte protisnuti ili nasjeckani češnjak, a zatim dodajte krumpir. Prelijte vodom i kuhajte dok krumpir ne omekša. Začinite soli, paprom i crvenom paprikom. Dodajte krastavce pa ih kuhajte pet minuta. Pred kraj dio tekućine odvojite, pomiješajte s kiselim vrhnjem i vratite u lonac. Kuhajte još dvije minute i ugasite vatru. Začinite sjeckanim svježim koprom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 13:25