Varivo s krastavcima
Trebat će vam:
4 veća krastavca
2 krumpira
100 ml kiselog vrhnja
sol, papar
mljevena crvena paprika
1 1⁄2 žlica svinjske masti
2 češnja češnjaka
vezica svježeg kopra
Priprema:
Krastavce ogulite, narežite na ploške ili kockice i posolite pa ostavite sa strane da puste vodu. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Krastavce ocijedite rukama i višak vode bacite. U loncu u kojem ćete kuhati varivo najprije otopite mast ili zagrijte ulje, ovisno o tome što koristite, dodajte protisnuti ili nasjeckani češnjak, a zatim dodajte krumpir. Prelijte vodom i kuhajte dok krumpir ne omekša. Začinite soli, paprom i crvenom paprikom. Dodajte krastavce pa ih kuhajte pet minuta. Pred kraj dio tekućine odvojite, pomiješajte s kiselim vrhnjem i vratite u lonac. Kuhajte još dvije minute i ugasite vatru. Začinite sjeckanim svježim koprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....