Varivo od slanutka i poriluka

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 poriluka
  • 2 šalice slanutka
  • 1 češanj češnjaka
  • dimljena svinjska rebarca
  • svinjske kožice
  • mrkva
  • korijen peršina i list
  • sol
  • papar
  • 1 žličica masti

Priprema

1. korak

Slanutak namočite tijekom noći, što ga duže močite kraće ce se kuhati. Ako ga

močite osam do deset sati kuhat će se oko sat, sat i pol. Slanutak ocijedite i stavite

kuhati u vodu. Skuhajte posebno rebarca i svinjske kožice.

2. korak

U lonac stavite narezani poriluk, mrkvu, korijen peršina, peršinov list pa ulijte litru do litru i pol vode te dodajte i žlicicu masti. Kada je povrće napola kuhano dodajte mu i kuhani slanutak, a možete uliti još malo vode ili temeljca ako vam je pregusto.

3. korak

Dodajte i nasjeckani cešnjak. Kuhajte sve zajedno još desetak minuta, posolite i popaprite. U varivo dodajte narezana rebarca i svinjske kožice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 14:30