Trebat će vam:
1 luk
3 srednje mrkve
1 manji komad celera
3 šake smrznutog graška
1 konzerva graha
Začinsko bilje: peršin, timijan, bosiljak
povrtni temeljac
2 žličice crvene mljevene paprike
1 žličica koncentrata rajčice
prstohvat kumina
sol i papar
ulje
Priprema:
Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte 10-ak minuta. Začinite crvenom mljevenom paprikom, kuminom, soli i paprom. Dodajte žličicu koncentrata rajčice. Podlijte vodom ili temeljcem i kuhajte dok povrće gotovo u potpunosti ne omekša. Zatim dodajte smrznuti grašak i pustite da se kuha 5 minuta. Grah iz konzerve procijedite i operite, ubacite ga u lonac i kuhajte još 5 minuta. Po želji dio povrća možete izvaditi iz lonca i blendati s malo tekućine pa vratiti u lonac, kako biste dobili gušću juhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....