MALO ZA PROMJENU

Varivo s graškom i grahom jednostavan je i zasitan ručak na žlicu koji posebno volimo u ovo doba godine

 Uliu/Getty Images/istockphoto
U lonac uvijek možete ubaciti i kobasice, suho meso ili, ako baš želite, dobre teleće hrenovke
U lonac uvijek možete ubaciti i kobasice, suho meso ili, ako baš želite, dobre teleće hrenovke

Trebat će vam:

1 luk

3 srednje mrkve

1 manji komad celera

3 šake smrznutog graška

1 konzerva graha

Začinsko bilje: peršin, timijan, bosiljak

povrtni temeljac

2 žličice crvene mljevene paprike

1 žličica koncentrata rajčice

prstohvat kumina

sol i papar

ulje

Priprema:

Na ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte sitno sjeckanu mrkvu i celer. Pirjajte 10-ak minuta. Začinite crvenom mljevenom paprikom, kuminom, soli i paprom. Dodajte žličicu koncentrata rajčice. Podlijte vodom ili temeljcem i kuhajte dok povrće gotovo u potpunosti ne omekša. Zatim dodajte smrznuti grašak i pustite da se kuha 5 minuta. Grah iz konzerve procijedite i operite, ubacite ga u lonac i kuhajte još 5 minuta. Po želji dio povrća možete izvaditi iz lonca i blendati s malo tekućine pa vratiti u lonac, kako biste dobili gušću juhu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 06:06