TJEDNI MENI

Varivo s graškom i noklicama, lažne lazanje i pohani batak favoriti su s ovotjednog menija

 Marko Miščević/cropix/
Ovog tjedna na našem se meniju nalaze slasna jela kojima je teško odoljeti, ali i poneki klasik na žlicu

Još smo jednom zasukali rukave i pripremili čak sedam prijedloga za ručak ovog tjedna. Ponedjeljak smo odlučili započeti lagano pa tako danas radimo brze i jednostavne, ali slasne palačinke s tikvicama priprema kojih vam neće oduzeti više od pola sata. U utorak nastavljamo u istom tonu pa tako radimo gustu, kremastu juhu od šparoga, dok smo srijedu rezervirali za lažne lazanje. Osim što ćete na ovaj način potrošiti ostatke kruha od prethodnih dana, sigurni smo kako ćete ovim brzim jelom osvojiti i one male, ali i velike. U četvrtak je na redu gusto varivo od piletine i graška s omiljenim noklicama, a petkom, već po običaju, radimo ribu. Ovog puta na red je došla tjestenina sa srdelama i kruhom. Subota je dan za nešto drugačije zalogaje, pa tako radimo slasne falafel okruglice, dok smo se u nedjelju odlučili posvetiti pripremi najhrskavijih pohanih pilećih bataka. Uparili smo ih s kremastom salatom od krastavaca koju ove sezone jednostavno morate probati, a vi im dodati možete i pržene krumpiriće, pire krumpir ili drugi prilog po želji.

PONEDJELJAK

Palačinke s tikvicama

image
Iuliia_n

UTORAK

Juha od šparoga i špinata

image
Marko Miščević/cropix/

SRIJEDA

Lazanje od starog kruha

image
Marko Miščević/cropix/

ČETVRTAK

Varivo od piletine i graška s noklicama

image
Lauripatterson

PETAK

Tjestenina sa srdelama i kruhom

image
Privatna Arhiva/

SUBOTA

Falafel

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

NEDJELJA

Pohani batak sa salatom od krastavaca

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:08