NA ŽLICU

Varivo s mahunama i teletinom više je nego dobra ideja za ljetni ručak za dva dana

 Zoranm
Osim salata, ljeti posebno volimo i dobar ručak na žlicu, a ovo varivo možete pripremiti u većoj količini pa u njemu uživati dva dana

Trebat će vam:

300 g mahuna
300 g teletine
1 luk
2 krumpira
2 mrkve
3 žlice pelata
2 lovorova lista
temeljac
sol, papar
ulje

Priprema:

Mahune očistite i narežite na manje komade. Na dobro zagrijanom ulju najprije zapecite komadiće teletine sa svih strana. Maknite iz posude pa na tu istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pirjajte oko pet minuta, a zatim dodajte nasjeckanu mrkvu i krumpir. Pirjajte još 3 minute. Dodajte pelate, lovorov list i temeljac pa kuhajte oko 30 minuta dok svi sastojci ne omekšaju. Dobro začinite. Dodajte mahune i kuhajte još 15 minuta ili dok i one ne omekšaju pa poslužite uz kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 18:49