Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g mladog graha
- 1 tikvica
- 2 stabljike celera
- 200 g graška
- 2 mrkve
- 2 veće rajčice
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- sol, papar
- svježi bosiljak
Priprema
1. korak
Očistite i nasjeckajte mrkvu. Pofurite i ogulite rajčice pa ih usitnite. Nasjeckajte luk, prodinstajte ga na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte rajčice, opranu i narezanu stabljiku celera na deblje kriške, grah, grašak, oprane i narezane tikvice i mrkvu.Posolite, papaprite i dinstajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
2. korak
Ukoliko je potrebno, podlijevajte vodom. Nakon 10 minuta dodajte šaku-dvije tjestenine i kuhajte dok se tijesto ne skuha. Škrob iz tijesta će pogustiti varivo, tako da neće biti potrebno stavljati brašna ili gustina. Prije posluživanja, varivo posipajte sjeckanim listićima bosiljka.
Savjet: uz varivo poslužite parmezan ili neki drugi ribani, lako topljivi sir.