Varivo s mladim grahom i bosiljkom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g mladog graha
  • 1 tikvica
  • 2 stabljike celera
  • 200 g graška
  • 2 mrkve
  • 2 veće rajčice
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
  • svježi bosiljak

Priprema

1. korak

Očistite i nasjeckajte mrkvu. Pofurite i ogulite rajčice pa ih usitnite. Nasjeckajte luk, prodinstajte ga na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte rajčice, opranu i narezanu stabljiku celera na deblje kriške, grah, grašak, oprane i narezane tikvice i mrkvu.Posolite, papaprite i dinstajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje.

2. korak

Ukoliko je potrebno, podlijevajte vodom. Nakon 10 minuta dodajte šaku-dvije tjestenine i kuhajte dok se tijesto ne skuha. Škrob iz tijesta će pogustiti varivo, tako da neće biti potrebno stavljati brašna ili gustina. Prije posluživanja, varivo posipajte sjeckanim listićima bosiljka.

Savjet: uz varivo poslužite parmezan ili neki drugi ribani, lako topljivi sir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:29