Kuhaj bolje

Vlasnici poznatog talijanskog restorana dali su nam recept za jelo kakvog se ne bi postidjeli ni najbolji chefovi

Ana Uremović Longobardi i Pasquale Longobardi iz zagrebačkog Pizza & Food Laba Papavero samo za čitatelje Dobre hrane pripremili su malu školu izrade talijanskih klasika


Sad kad smo naučili raditi domaće gnocche i svježu tjesteninu kako to rade pravi Talijani, te se okušali u izradi prvog talijanskog klasika iz našeg video serijala posvećenog pasti, slasnoj carbonari, vrijeme je za novu lekciju.

Novi video recept nastao u suradnji s vlasnicima Papavero Pizza & Food Laba sa zagrebačkih Mlinova, otkriva vam tajnu pripreme jednog od najstarijih talijanskih klasika. Danas stoga uz Anu i Pasqualea Longobardi učimo raditi gnocche sorentina, moćno jelo zapečeno u pećnici.

image

Sastojci potrebni za izradu ovog recepta

Berislava Picek/Cropix
image

Vlasnica restorana Papavero Ana Uremović Longobardi

Berislava Picek/Cropix
image

Za pripremu ovog jela koristite najbolje maslinovo ulje

Berislava Picek/Cropix

Inače, gnocchi u Italiju dolaze s krumpirom, negdje u 16. stoljeću kada je krenuo i uvoz iz Amerike. Jedan je kuhar iz Sorrenta tada probao skuhati krumpir te je, jer mu se svidjela njegova konzistencija, tražio način da od njega napravi neko jelo. Dodao mu je brašno i vodu i tako su nastali gnocchi, koje je začinio tradicionalnim umakom od rajčice i Mozzarellom di Bufala.

image

Dobra hrana, LJETO 2023

Fotografija Berislava Picek/Cropix, Dizajn Vesna Veselić

Korak po korak recept za izradu gnoccha sorentina te priču o vlasnicima Papavera potražite u novom broju magazina Dobra hrana, koji je na kioscima od 16. lipnja 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. siječanj 2024 08:38