BLAGDANSKA DELICIJA

Za dobar bakalar na bijelo trebat će vam svega tri sastojka i malo dobre volje

 Goran Sebelic/Cropix
Iz male istarska tvrtke Baccala Della Mamma otkrili su nam recept za blagdanski specijalitet
Iz male istarska tvrtke Baccala Della Mamma otkrili su nam recept za blagdanski specijalitet

Trebat će vam:

Bakalar
Češnjak
Maslinovo ulje

Priprema:

Suhi bakalar se najprije namače 24 sata. Kada postane savitljiv, stavi ga se kuhati dok mu meso i kost u sredini ne omekšaju. Kuhani bakalar se očisti od kostiju i crne kožice. Očišćeno meso bakalara se začini sa soli, paprom i češnjakom, te se počinje tuči tučkom u posudi uz postepeno dodavanje biljnog ili po želji maslinovog ulja. Tuče se dok ne postane poput pirea uz vidljiva vlakna i komadiće bakalara. Može se posluživati kao samostalno jelo koje se maže na tostirani kruh. U Istri je običaj posluživati ga uz pasutice, kelj ili palentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2025 02:06