RECEPT IZ MLINA

Za hajdinu zlevanku trebat će vam dvije čašice jogurta i sastojci koje vjerojatno imate kod kuće

 Tomislav Kristo/Cropix/Cropix
Donosimo recept Stjepana Friščića koji posjeduje mlin Prigorec gdje pravi različite vrste brašna na tradicionalan način
Donosimo recept Stjepana Friščića koji posjeduje mlin Prigorec gdje pravi različite vrste brašna na tradicionalan način

400 g jogurta
200 g integralnog domaćeg pšeničnog brašna
200 g hajdinog brašna
200 ml mlijeka
100 ml ulja
100 ml domaćeg kiselog vrhnja
100 g šećera
malo soli
2 jaja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
maslac ili mast za premazivanje

Sve sastojke sjedinite i stavite u cimplet premazan domaćom masti ili maslacem. Kada se zlevanka malo zapeče po njoj polijte smjesu od 2 jaja i 200 ml domaćeg kiselog vrhnja u koju ste dodali prstohvat soli i šećera. Dalje pecite na 160°C 45 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 19:02