BOB I SIR

Za ovu jednostavnu salatu s tjesteninom trebat će vam svega nekoliko sastojaka i malo vremena

 Berislava Picek/Cropix
Slavica Šagolj u ovoj je salati kombinirala tjesteninu, lučice, mladi bob i tvrdi kravlji sir

Trebat će vam:

300 g tjestenine trofie

500 g očišćenog mladog boba

250 g mini lučica

1 žlica šećera

2 žlice balzamičnog octa

tvrdi kravlji sir

sol

nekoliko grančica svježeg origana

Priprema:

Svježi bob skuhajte unaprijed da se ohladi pa ga očistite od vanjske opne. Tjesteninu kuhajte u puno slane vode prema uputama na pakiranju. Ocijedite je, pomiješajte s maslinovim uljem i ostavite da se ohladi.

Male glavice luka blanširajte oko 15 minuta. Šupljikavom žlicom izvadite luk iz vode i stavite na tavu u koju ste stavili dvije žlice maslinova ulja. Dodajte šećer, pustite ga da se lagano karamelizira te dodajte balzamični ocat. Kratko kuhajte, minutu do dvije, dok se umak ne reducira. Tavu maknite s vatre i pustite da se luk ohladi. U veću posudu stavite ohlađenu tjesteninu dodajte jedan po jedan sastojak, sve lagano promiješajte. Dodajte soli i papra po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 00:25