SLANI KRUH

Zamijesite tijesto pa u štrucu umotajte sir, šunku i druge omiljene dodatke

 Deposit Photos/
Osim sira i šunke, dodati možete i umak od rajčice, vrhnja ili pak kakav dobar domaći pesto

Trebat će vam:

500 g brašna
250 g vode
1 paketić suhog kvasca
1 žlica šećera
3 žlice maslinovog ulja
1 žličica soli
šunka i sir
umak po želji

Priprema:

Najprije u manjoj posudi pomiješajte toplu vodu, kvasac i šećer. Pustite da se zapjeni pa pomiješajte s brašnom, soli i maslinovim uljem. Zamijesite tijesto i pustite da se diže sat vremena. Kada se tijesto diglo, razvaljajte ga na pravokutnik i obložite sirom i šunkom. Dodati možete i umak po želji, primjerice od rajčice. Zarolajte i pustite da se diže još 30 minuta na toplom. Ako je štruca prevelika, podijelite je na dva dijela. Premažite jajem i pospite sezamom i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta. Prije rezanja pustite da se malo ohladi, a potom je štrucu poslužite uz umak po želji ili jogurt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 21:12