BRZO I JEDNOSTAVNO

Zapečena tjestenina s rajčicama i mozzarellom, jednostavno je talijansko jelo kojem se stalno vraćamo

Zapečena tjestenina s rajčicama i mozzarellom je jednostavno, ali raskošno jelo... Sočan umak od rajčica, talijanski začini i zlatno zapečeni sirevi čine svaku žlicu malom gozbom

Zapečena tjestenina s rajčicama i mozzarellom

Trebat će vam:

300 g tjestenine

2 žlice maslinova ulja

1 manji luk, sitno nasjeckan

2 režnja češnjaka, nasjeckana

400 g pelata (sjeckane rajčice iz konzerve)

1 žličica sušenog origana

½ žličice sušenog bosiljka

200 g mozzarelle, narezane na kriške ili komadiće

50 g ribanog parmezana

sol i svježe mljeveni crni papar

svježi bosiljak za posluživanje

Priprema:

Skuhajte tjesteninu u posoljenoj kipućoj vodi prema uputama na pakiranju, ali je ocijedite dvije minute prije nego što bude potpuno kuhana. U tavi od lijevanog željeza zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk i češnjak. Pirjajte dok ne omekšaju, zatim dodajte pelate, origano, bosiljak, sol i papar. Kuhajte umak 10-15 minuta dok se lagano ne zgusne. Dodajte ocijeđenu tjesteninu u umak i dobro promiješajte da se sve obloži. Umiješajte pola mozzarelle i parmezana, a ostatak rasporedite po vrhu. Stavite tavu u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 15-20 minuta, dok se sir ne otopi i površina lagano ne porumeni. Poslužite toplo, posuto svježim bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 03:42