Zapečena tjestenina s rajčicama i mozzarellom
Trebat će vam:
300 g tjestenine
2 žlice maslinova ulja
1 manji luk, sitno nasjeckan
2 režnja češnjaka, nasjeckana
400 g pelata (sjeckane rajčice iz konzerve)
1 žličica sušenog origana
½ žličice sušenog bosiljka
200 g mozzarelle, narezane na kriške ili komadiće
50 g ribanog parmezana
sol i svježe mljeveni crni papar
svježi bosiljak za posluživanje
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u posoljenoj kipućoj vodi prema uputama na pakiranju, ali je ocijedite dvije minute prije nego što bude potpuno kuhana. U tavi od lijevanog željeza zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk i češnjak. Pirjajte dok ne omekšaju, zatim dodajte pelate, origano, bosiljak, sol i papar. Kuhajte umak 10-15 minuta dok se lagano ne zgusne. Dodajte ocijeđenu tjesteninu u umak i dobro promiješajte da se sve obloži. Umiješajte pola mozzarelle i parmezana, a ostatak rasporedite po vrhu. Stavite tavu u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite 15-20 minuta, dok se sir ne otopi i površina lagano ne porumeni. Poslužite toplo, posuto svježim bosiljkom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....