Uvijek pravi pogodak!

Zapečene pileće mesne okruglice u umaku od rajčica

fish balls in tomato sauce. the toning. selective focus
Getty Images/iStockphoto

Mesne okruglice mogu biti i od piletine!

Trebat će vam:

Za okruglice:

300 g mljevene piletine
3 kriške starog bijelog kruha
50 ml mlijeka
1 češanj češnjaka
šaka naribanog parmezana
1 jaje
maslinovo ulje
šaka svježeg peršina
sol i papar

Za umak od rajčice:

2 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
800 g pelata
1 žlica šećera

fish balls in tomato sauce. the toning. selective focus
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Za mesne okruglice pomiješajte piletinu sa sredinom bijelog kruha koji ste namočili u mlijeku i dobro ocijedili. Dodajte protisnuti češnjak, naribani parmezan, žlicu maslinovog ulja, sol, papar, jaje i sjeckani peršin. Sve dobro promiješajte i oblikujte kuglice željene veličine. Za umak pomiješajte pelate sa šećerom, protisnutim češnjakom i maslinovim uljem. U protvan ili tavu koja može ići u pećnicu izlijte umak od rajčice i u njega poredajte formirane mesne okruglice. Pecite na 250 stupnjeva oko 30 minuta dok se umak ne smanji za pola, a okruglice ne postanu zlatne.

Isprobajte i tjesteninu s pestom od sušenih rajčica te crvenu buzaru s dagnjama.

Izdvajamo

Iz drugih medija