Varivo od leće s povrćem
Trebat će vam:
250 g smeđe leće
1 veći krumpir
1 mrkva
1 manja tikvica
100 g zelenih mahuna
2 režnja češnjaka
1 lovorov list
1 svježa ili sušena čili papričica (po želji)
prstohvat mljevenog crnog papra
maslinovo ulje
sol po ukusu
Priprema:
Leću isperite pod mlazom vode i ocijedite. Krumpir narežite na kockice, mrkvu na kolutiće, tikvicu na sitne kockice, a mahune na manje komade. Češnjak sitno nasjeckajte. U većem loncu zagrijte malo maslinovog ulja i kratko popržite češnjak i čili papričicu. Dodajte leću, krumpir, mrkvu, tikvicu i mahune. Ulijte oko 1,2 l vode (ili povrtnog temeljca) i ubacite lovorov list. Kuhajte na srednjoj vatri oko 40–45 minuta, dok leća i povrće ne omekšaju. Začinite solju i crnim paprom prema ukusu. Ako želite gušće varivo, dio povrća možete zgnječiti kuhačom pa promiješati.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....