MALO DRUGAČIJI BROWNIJI

ZNAČI, OVAJ KOLAČ MORATE PROBATI: Sočan i ludo aromatičan brownie s bijelom čokoladom i kokosom!

Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: kolac s visnjama.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media

Jednostavno!

Za brownie:

220 g zlatnih grožđica namočenih u rumu 
180 g mekog maslaca 
75 g šećera 
2 jaja 
220 g glatko brašno 
1 žličica praška za pecivo 
2 žličice ras el hanout 
1/3 žličice soli 
150 g komadića bijele čokolade 
30 g kokos chipsa 
100 g grubo mljevenih tostiranih badema

 

Miksati maslac sa šećerom, povezati jaja i sve ostale sastojke, izmiksati kratko da se smjesa spoji. Prebaciti u kalup za tortu promjera 28cm (ili manji četvrtasti kalup) i peći na 180*C 20ak minuta, središte treba biti mekano na dodir.

Zagreb, 151216.
Jurisiceva 1, Gastronomadi.
Pripremanje bozicnih kolaca za Dobru hranu.
Na fotografiji: kolac s visnjama.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / Hanza Media
 

Za kremu:

250 g mascarponea 
200 g slatkog vrhnja 
30 g šećera u prahu 
30 g ruma

 

Izmiksati vrhnje u šlag i povezati sa mascarponeom, dodati šećer u prahu i rum. Nanijeti na ohlađeni blondie.

Izdvajamo

Iz drugih medija