DOBRA PREPORUKA

Pizza u poznatoj zagrebačkoj pizzeriji, čini nam se, nikad nije bila bolja, isplati se voziti na drugi kraj grada

Uz tjesteninu koju smo tamo jeli prije dvije godine i koju ni danas ne možemo zaboraviti, ova pizza svakako je najbolje jelo koje smo u Papaveru isprobali

Početkom mjeseca posjetili smo poznatu zagrebačku pizzeriju Papavero gdje smo, među ostalim jelima, naručili i njihovu pizzu s mozzarellom i ‘ndujom, talijanskom mekom, pikantnom kobasicom.

Pizzu smo u ovdje jeli u nekoliko navrata kroz godine i uvijek nam je bila vrlo dobra, iako drugačija od klasičnih napoletana i romana kojima se obično volimo počastiti. No, ovog puta na stol nam je stigla, čini nam se, nikad bolja pizza u Papaveru. Rubovi su bili prozračni, ali hrskavi, tijesto je u sredini ostalo čvrsto i zadržalo sve sastojke, a kobasice je bilo taman dovoljno da ne ‘pokrije‘ sve ostale dodatke na pizzi.

image
Privatna arhiva

Budući da su za stolom bile samo dvije osobe i pizza je bila samo jedno od jela koje smo naručili, bili smo sigurni da nećemo uspjeti pojesti cijelu pizzu te da ćemo dio ipak morati ponijeti kući. No, kada smo pojeli prvu krišku, više se nismo mogli zaustaviti i sva druga jela na stolu pala su u drugi plan.

image
Privatna arhiva

Pizza s ‘ndujom u Papaveru košta 13 eura, prilično je zasitna, ali tijesto nije previše debelo pa je vrlo lako može završiti i jedna gladna osoba. No, budući da na meniju imaju još nekoliko prilično zanimljivih kombinacija i jela, naša je preporuka da se ipak odlučite za dijeljenje i isprobate, primjerice, njihovu pizzu s dimljenom šunkom i mozzarellom di Bufalom ili margheritu kojoj dodaju i pesto. Dobra ideja je i neko od predjela, kao što su gnocco fritto ili, kako ih nazivaju, talijanske poderane gaće s pršutom i mozzarellom ili kobasicom s dva dima i ricottom.

image

Ana Uremović Longobardi i Pasquale Longobardi, vlasnici Pizza&Food Laba Papavero

Berislava Picek/Cropix
image

Dodatan plus je i što pizzu, za toplijeg vremena, možete pojesti na terasi

Privatna arhiva

Uz tjesteninu s tikvicama i kobasicom koju smo tamo jeli prije dvije godine i za koju se nadamo da će ovog ljeta vratiti na meni, ova pizza svakako je najbolje jelo koje smo u Papaveru do sada probali i zbog kojeg se vrijedi zaputiti do zagrebačkih Mlinova.

Inače, u Papaveru smo lani radili seriju videa za pripremu domaće tjestenine i njoka, kao i nekoliko dobrih recepata sa svježom tjesteninom, a nakon toga Ana i Pasquale Longobardi za čitatelje Dobre hrane pripremili su i specijal o talijanskom risottu koji možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 07:42