KVARTOVSKA PIZZA

Pizzerija na Laništu uspješno radi već 18 godina, kažu da je jedna od najboljih u tom dijelu Zagreba

U potrazi za dobrom pizzom u kvartu Lanište zastali smo u Fianoni, pizzeriji i restoranu u blizini Rotora

Pizzeria Fianona smještena je na Laništu, vrlo blizu zagrebačke Arene. Ubrzo nakon njena otvorenja, prije 18 godina, svojom se kvalitetom nametnula kao jedna od vodećih pizzeria u kvartu, ali i šire. Potvrda tome jesu brojni zadovoljni gosti, ali i pozitivne recenzije. Spoj tradicionalne rustikalne pizzerije s elementima suvremenih detalja odiše ugodnom i toplom atmosferom kao stvorenom za kakav bolji ručak ili večeru.

image
Privatni Album

Ugodan ambijent koji nudi i stolove na otvorenoj terasi, bio je poprilično pun gostiju za jedan radni četvrtak. Iako u ponudi imaju odličnu tjesteninu, te jako fina mesna jela, mi smo došli ponajprije radi pizze. I nismo pogriješili. Odlučili smo se za jednu klasičnu, jednu drugačiju, ali i za jednu posebniju pizzu po preporuci konobara.

image
Privatni album

O Capricciosi ne treba puno pisati, jer s klasikom uglavnom nema greške. Veliki listići gljiva prekrivaju fino ribani sir i još bolji umak od rajčice, a šunka je ribana (iako bismo voljeli da nije) i pomalo dimljenog okusa. Tijesto je iznutra mekano i prozračno, a izvana hrskavo te dobro pečeno. Baš prava kvartovska pizza. Cijena srednje pizze je 10 eura.

image

Pizza Capricciosa

Privatni album
image

Pizza Capricciosa

Privatni album

Prethodno spomenuta drugačija pizza bila je L‘espagna. Drugačija jer nije klasična, a nije ni pretjerano posebna. L‘espagna je osim običnim sirom, možda gaudom, bila nadjevena ribanom mozzarellom, ne tako kvalitetnim kulenom, crnim maslinama i velikim fetama rajčice. Cijena srednje pizze je 11 eura.

image

Pizza L‘espagna

Privatni album
image

Pizza L‘espagna

Privatni album

Po preporuci konobara naručili smo Sportsku pizzu, ne jer smo sportaši, nego jer nam se svidjela kombinacija okusa. Osim što je podloga od kiselog vrhnja (umjesto umaka od rajčice), prekrivena sirom i mozzarellom, u sredini pizze nalazi se jaje okruženo velikim fetama slanog pršuta. I ovo je bio naš favorit baš zbog raznolikih tekstura, ali i kombinacije slanog i kiselog. Cijena srednje pizze je 11,5 eura.

image

Sportska pizza

Privatni album
image

Sportska pizza

Privatni album

Tijesto svih tri pizza bilo je dobro, pogotovo ljubiteljima pizza debljeg tijesta. Baš taman pečena, dovoljno nadjevena, bila je dobar rani ručak. A samu pripremu pizze mogli smo gledati jer se pizzaiolo nalazi u istoj prostoriji u kojoj objedujete.

image
Privatni album
image
Privatni album

Ipak, premda smo došli radi pizze, nismo mogli odoljeti desertu koji smo uočili posluženog na stolu do nas. Odličan čokoladni lava cake našao se na našem stolu za samo koju minutu, u pratnji finog sladoleda od vanilije i umaka od šumskog voća.

image

Prostor restorana Fianona na Laništu

Privatni album

Fianona je svakako dobar izbor kvartovske pizze na Laništu, ali i drugih jela za koja smo recenziju već pisali. Osim u ugodnom ambijentu, neku od 40 pizza možete pojesti i unutar svojeg doma, jer Fianona na službenoj stranici nudi i naručivanje pizze online s dostavom. Rade svaki dan od 10 do 23:45 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:03