RECENZIJA RESTORANA

U restoranu s najposebnijim uređenjem probali smo jedan od boljih tuna odrezaka u Zagrebu

S otvorenjem Rougemarin Bar&Tona u prizemlju Muzeja suvremene umjetnosti Novi Zagreb je dobio jedan od najuzbudljivijih restorana

U prizemlju Muzeja suvremene umjetnosti, u samom srcu Novog Zagreba, nedavno je otvoren Rougemarin Bar&Ton, novi restoran chefa Marina Medaka. Mjesto već na prvi pogled odskače: vizualno je razigrano i baš ono što biste očekivali od restorana koji se nalazi u MSU-u. Uređenje potpisuju Medak i slikar Hrvoje Majer, a isto šarenilo kada je u pitanju ambijent dočekalo nas je i na tanjuru i, moramo reći, baš nas ugodno iznenadilo.

image
/Privatna Arhiva
image
/Privatna Arhiva

Došli smo u vrijeme kasnog ručka, a iako je tek nekoliko stolova bilo zauzeto, gotovo je svaki bio rezerviran te su se do kraja naše avanture lagano, ali sigurno popunili. Započeli smo sa signature koktelom Rougemarine mule (9 €), na preporuku konobara, koji je baziran na votki, uz limetu, ginger beer, sirup od ružmarina i mentu, osvježava poput najboljeg mojita, ali uz novi zanimljivi twist. Nismo požalili što smo odustali od klasične opcije, ovaj koktel poziva na ljeto i lansira nas na neku egzotičnu plažu svakim gutljajem.

image
/Privatna Arhiva

Okrijepljeni, mogli smo se baciti na predjela, tatarski biftek s čipsom od krumpira, gorgonzola umakom i ukiseljenom ljutikom (14,40 €) klasično je predjelo koje se u ovoj izvedbi oslanja na kontraste koje nam daju gorgonzola i ljutika. Biftek je bio mekan i podatan, dok je čips donio hrskavost. Gorgonzola u umaku daje laganu pikantnost, a ljutika svježinu i kiselost, vrlo dobar balans koji nam je jako dobro legao.

image
/Privatna Arhiva
image
/Privatna Arhiva

Tu je bila i mala porcija skradinskog rižota (8,80 €), koji nas je izuo iz cipela. Kuhano s telećim, pilećim i svinjskim mesom, ovo je jelo otkrilo bogatstvo okusa. Tekstura samog rižota bila je gotovo baršunasta, riža kuhana al dente, a pjenica od kozjeg sira na vrhu dala je blagu kiselost i dodatnu kremoznost. Iako je naš skradinski rižot bio malen, kao predjelo, idući put definitivno ga uzimamo kao glavno jelo.

image
/Privatna Arhiva

Pašta-njok (7,80 €), još jedno jelo koje imamo u verziji glavnog jela i predjela, najneobičniji je tanjur koji smo probali u ovom restoranu. Kombinacija je dviju vrsta tjestenine s povrtnim miksom i kikiriki maslacem. Tehnički, sve je bilo korektno pripremljeno, al dente, bez pogrešaka, no kombinacija okusa više nam odgovara kao predjelo nego kao samostalno glavno jelo.

image
/Privatna Arhiva

Nismo tu stali kada su u pitanju predjela pa smo se još odlučili za burratu s uljem bosiljka i garlic bread, mekan, topao, s mješavinom mozzarelle, češnjaka i začinskog maslaca. Kruh je sam po sebi dobar, ali najbolji trenutak dolazi kad se umoči u burratu i postaje odličan ljetni zalogaj.

image
/Privatna Arhiva

Nakon predjela već smo bili poprilično siti, ali vrijeme je došlo za glavna jela. Odlučili smo se na test staviti riblji i mesni meni. Prvo je na red došla Špeksplozija (24 €), ramstek narezan u listiće, sa špekom, caponatom i chimichurri umakom. Tanjur je donio mediteransku svježinu iako se ne radi o ribi. Meso je korektno pečeno, caponata je nježno slatko-kisela, a chimichurri kao hladni umak unosi prijeko potrebnu svježinu u inače bogato jelo.

image
/Privatna Arhiva

Tuna feta milanski (19,40 €) bila je najbolji trenutak večeri. Savršeno pečena, medium rare, uz aromatizirane mrvice koje dodaju teksturu, coleslaw i krumpir salatu koja hladi, te romesco umak na bazi rajčice. Tuna je bila sočna, mekana, ali dovoljno čvrsta da se lijepo reže, dok su aromatizirane mrvice dale onaj crunch koji je jelo podigao na višu razinu.

image
/Privatna Arhiva

Pave od krumpira (7,50 eura) bio je poslužen kao dodatak. Vizualno atraktivan, slojevi krumpira u obliku terine, uz kiselo vrhnje, prženi luk i slaninu. Ukusan je i korektno izveden, ali teško dolazi do izražaja uz jača glavna jela. Kao samostalan prilog bi možda imao veću snagu.

image
/Privatna Arhiva

Na kraju, veoma ljubazan konobar, koji nam je bio od velike pomoći kada smo birali jela, preporučio nam je dnevne deserte, a mi smo se odlučili da ćemo probati tortu od pistacije i malina (6 €). Iako je bila korektna, vizualno lijepa, s jasnim ljetnim karakterom, okusno nije ostavila jak dojam, osim kao slatko osvježenje na koje smo brzo zaboravili.

image
/Privatna Arhiva

Zaključno, Rougemarin Bar&Ton je mjesto na koje se vrijedi vratiti, kako zbog novih jela, tako i zbog onih koja želite ponovno jesti.

Bar&Ton Rougemarin

Zagreb, Avenija Dubrovnik 17

Hrana: 8/10

Ambijent: 9/10

Usluga: 9/10

€€

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 08:30