Ukiseljene narezane paprike

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 3 veće paprike; zelena, žuta i crvena
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • šalica šećera
  • šalica octa
  • pola šalice vode
  • sol

Priprema

1. korak
Paprike očistite od koštica pa ih narežite na tanje kolutove ili trake. Narežite luk na tanje trake.

2. korak
Češnjak ostavite u komadu ili ga prepolovite.

3. korak
U posudu stavite ocat, vodu, šećer i malo soli pa stavite na štednjak da prokuha.

4. korak
Narezanu papriku stavite u sterilizrane staklenke pa prelijte vrućom tekućinom. Paprike će od topline malo i omekšati.

5. korak
Staklenke zatvorite pa ostavite da se ohlade na sobnoj temepraturi, a potom ih spremite u hladnjak ili na neko hladnije mjesto.

6. korak
Budući da ne sadrže nikakve konzervanse, dobro ih je čuvati u hladnjaku. Služite kao i svako drugo ukiseljeno povrće poput krastavaca ili lučica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 01:59