Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 3 veće paprike; zelena, žuta i crvena
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka
- šalica šećera
- šalica octa
- pola šalice vode
- sol
Priprema
1. korak
Paprike očistite od koštica pa ih narežite na tanje kolutove ili trake. Narežite luk na tanje trake.
2. korak
Češnjak ostavite u komadu ili ga prepolovite.
3. korak
U posudu stavite ocat, vodu, šećer i malo soli pa stavite na štednjak da prokuha.
4. korak
Narezanu papriku stavite u sterilizrane staklenke pa prelijte vrućom tekućinom. Paprike će od topline malo i omekšati.
5. korak
Staklenke zatvorite pa ostavite da se ohlade na sobnoj temepraturi, a potom ih spremite u hladnjak ili na neko hladnije mjesto.
6. korak
Budući da ne sadrže nikakve konzervanse, dobro ih je čuvati u hladnjaku. Služite kao i svako drugo ukiseljeno povrće poput krastavaca ili lučica.