TOP LISTA

Debeli ili tanki rubovi, večera u lokalu ili dostava: ovo je 5 najboljih pizzerija u Zagrebu!

Napravili smo listu s pet popularnih, a zbilja ukusnih pizza koje možete isprobati u Zagrebu

Kad ne jedemo ribu, petkom se volimo počastiti dostavom. Često odabir pada na sočan burger, a još češće na dobru pizzu. S obzirom na to da smo je do sada isprobali u gotovo svim pizzerija u gradu, odlučili smo s vama podijeliti naše favorite. Od slasnih primjeraka koji se nalaze među najboljima u Europi, preko dobre pizze koju možete pronaći na čak nekoliko adresa u gradu pa sve do dostave koja vas nikada neće razočarati, popis s top pet pizza u Zagrebu potražite u nastavku.

image
Tenor/

ZA LJUBITELJE DEBELJUŠKASTIH RUBOVA

Franko‘s: Među najboljima u Europi

Klasičnu margheritu ovdje rijetko preskačemo, a obožavamo i njihove lude kombinacije kao što su pizza s mortadelom od vepra s tartufima i kremom od pistacija ili ona s vrganjima. Franko‘s je definitivno pri vrhu kada je u pitanju kvaliteta tijesta i sastojaka, a to su prepoznali i stručnjaci izvan granica Hrvatske pa je tako ova pizzerija sa zagrebačke Branimirove proglašena jednom od 50 najboljih u Europi. Ako pitate nas, to je više nego dobar razlog da se ovih dana počastite dobrom napoletanom u njihovom ugodno uređenom lokalu ili, ako vam se na kraju napornog radnog tjedna baš i ne izlazi, naručite oldschool varijantu putem servisa za dostavu.

image
Frankos Pizza & Bar Facebook Page/

Uvijek je naručujemo iz Frankosa na Branimirovoj gdje je provjereno dobra, na adresu stiže još vruća i puna finog, rastezljivog sira. Od oldschool pizze nemojte očekivati spektakl kakav se očekuje od pizze u samom lokalu, ali bi vas mogla iznenaditi kvalitetom u usporedbi s klasičnim kvartovskim pizzerijama i svakako je dobra vrijednost za novac, posebice kada uspijete uhvatiti kakvo sniženje na aplikacijama za dostavu. Birati možete između nekoliko opcija, a sve koje smo do sada isprobali bile su dobro, s mjerom nadjevene i zbilja ukusne.

Dobro je dodati i kako Franko‘s već neko vrijeme u ponudi ima i veganske pizze, a nedavno su uveli i dvije nove pizze pod nazivom "No fake Truffles" s podlogom od ricotte, šparoga, datulja i džema od smokve, kobasicom od boškarina i crnim tartufom te pizzu "Autumn in Slavonia" s podlogom od ricotte, čvaraka i šparoga, mozzarellom fior di late, rajčicama, dimljenim obrazima crne slavonske svinje i cvijetom tikve.

Dobra pizza u centru i na Jarunu

Osim u Frankosu, slasnu napoletanu volimo pojesti i u pizzeriji Basta. Dobra je vijest da se Basta nalazi na dvije lokacije u Zagrebu; u centru i na Jarunu pa možete birati koja vam je bliža i draža. Ovdje također najčešće biramo najjednostavniju opciju – margheritu – no volimo se počastiti i njihovom Primaverom s bresaolom, pizzom s mortadelom i pistacijom te Basta pizzom uz koju za stol stiže i mali stalak s tanko rezanim pršutom. Osim pizza, u Basti nude i slasne sendviče s bresaolom, tunom, dimljenom šunkom i pršutom, a nakon slanih jela, ovdje se možete zasladiti i provjereno dobrim slasticama Filipa Matoka iz slastičarnice Gibanica. Naši favoriti su Miss Pistachio s pistacijom i malinama, Queen Lemon i moderna gibanica.

image
Privatna Arhiva/

ŠTO KAŽETE NA ROMANTIČNU VEČERU UZ HRSKAVU PIZZU?

Klasik koji se ne propušta

Ako se pak više tip za hrskavu romanu ili, kako je još nazivaju, mlinac pizzu, dobra opcija uvijek će biti Karijola na zagrebačkoj Vlaškoj ili u Badalićevoj ulici. Pizze u Karijoli godinama su provjereno dobre kvalitete i upravo se zato volimo vratiti na simpatičnu terasu lokala u Vlaškoj. Kada zahladi, jednako dobra opcija je i jedan od stolova u samoj pizzeriji s kojih puca pogled na veliku peć iz koje izlaze pizze pa je doživjaj još malo posebniji. Dobar odabir u Karijoli je njihova pizza s pršutom dok bi se klasičarima najviše mogla svidjeti margherita s buffalo mozzarellom.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix

Obožavaju je i stari i mladi

Ljubitelji tankog tijesta među nama kunu se i u pizzu iz Dukse. Smještena na dvije lokacije, u zagrebačkoj Duknovićevoj i ulici Ede Murtića, Duksa je jedan od popularnijih izbora kako starije, tako i mlađe populacije. Poseban šarm cijelom konceptu daju šaljiva imena pizza poput Prva, Druga, Na ovu Dado otkida, Kad jaganjci NE utihnu i Ostalo mi taj dan u fridžu. Osim klasičnih pizza s podlogom od umaka od rajčice, nude i bijele pizze pa će tako ovdje, sigurni smo, svatko pronaći nešto po svom guštu. Ovdje možete naručiti i samo pogače, a nude i vegansku pizzu s umakom od rajčice i vege mozzarellom.

image
Biljana Gaurina/Cropix/Cropix

DOSTAVA NIKAD NIJE BILA BOLJA

Kada smo nedavno pisali o najboljoj pizzi iz dostave, to smo zaista i mislili pa i sami dodatno provjerili u nekoliko navrata. Riječ je o novoj pizzeriji Goat! na zagrebačkoj Knežiji koja nudi posve drugačiji tip pizze od svega do sada viđenog, a najvažnije od svega, čak i prilikom dostave pizza ostaje hrskava i kao da je tek izašla iz pećnice. S obzirom na količinu posla, ekipa iz Goata nije često dostupna na dostavnim servisima, ali ih svakako možete posjetiti na adresi Papova 6, gdje možete podići svoju pizzu te u njoj uživati u parku iza pizzerije ili je ponijeti kući. Čak i ako se ohladi, ubacite je na 2-3 minute u vruću pećnicu i bit će kao nova.

image
Vedran Peteh/Cropix

Ekipa u Goatu voli se zaigrati sastojcima pa tako nude nekoliko neuobičajenih kombinacija poput ljute salsiccia kobasice s čipsom od pečene slanine i dehidriranim žumanjkom na Drakarys pizzi, bresaole i pecorino kreme na Goat pizzi ili gorgonzole, pesta od gorušice i aceta balsamica na pizzi Mala je Pala. No ne brinite, tu je i omiljena margherita za sve klasičare među ljubiteljima pizze.

Osim pizze, ovdje možete kupiti i prirodna vina te craft pivo, što je svakako dodatan plus ako na ručak ili večeru vodite posebnu osobu koju želite zadiviti. Cijelu priču o Goat! pizzi možete pročitati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:44