TOP LISTA

Gdje na ćevape i ražnjiće? Na ovim zagrebačkima adresama jede se provjereno dobar roštilj

Iako vjerujemo da, kao ljubitelji dobrog roštilja, već imate svog favorita, na ove četiri adrese jede se zbilja dobar roštilj i svakako im vrijedi dati priliku

Kada pomislimo na dobar roštilj, na pamet nam prvo padaju sočni, rahli ćevapi uz dobro natopljenu slasnu lepinju, ražnjići, vješalica i pljeskavice, a onda nam misli lete i na kakvu dobru šopsku ili miješanu salatu i hrskavi, taman mastan krumpir. Pa iako smo uvjereni da najbolji roštilj, baš kao i svaki drugi roštilj majstor, radimo sami, ponekad volimo uzeti predah i poslužiti se trikovima kao što je odlazak u omiljenu pečenjaru ili restoran. U nastavku izdvajamo četiri adrese kojima se rado vraćamo i gdje smo u posljednje vrijeme pojeli stvarno dobre ćevape, ražnjiće, uštipke i kobasice.

TOP ĆEVAPI BEZ LEPINJE

Sada već kultno mjesto na koje se odlazi na slastan roštilj, Kod Marka u Rakitju, među zagrebačkim gurmanima slovi za jedno od onih s najboljim ćevapima u gradu. To i nije daleko od istine jer ćevapčići Kod Marka su rahli, sočni i jedni od boljih koje smo u posljednje vrijeme isprobali. Ipak, kada smo zadnji put bili u Rakitju, priznat ćemo vam, više od samih ćevapa, iznenadili su nas odlični, nimalo žilavi, puni okusa, sočni ražnjići pa, ako se ovog vikenda zaputite u Rakitje, nemojte ih propustiti isprobati. Dobro je spomenuti, Kod Marka se uz ćevape ne dobiva lepinja već fini, hrskavo zapečeni kruh na roštilju pa svakako i to imajte na umu.

ADRESA: Ulica Dr. Franje Tuđmana 2

image
Lidija Lončarić/Privatna Arhiva/
image
Lidija Lončarić/Privatna Arhiva/

UZ NOGOMETNI TEREN

Opće je poznata stvar da se kod nogometnih terena uvijek dobro jede, a NK Trnje svakako svrstavamo među mjesta s ponajboljim roštiljem koji se u gradu može pronaći. Poznati su po domaćim pogačicama i odličnim prilozima, ali zvijezda menija u NK Trnje svakako je slijed à la Trnje, red mesa po uzoru na "leskovački voz". Odlično ispečen, svaki komad mesa, uz izvanredne uštipke, kobasice i vješalicu, živo dokazuje zašto je slijed à la Trnje hit pa, ako ovdje dolazite s ekipom, nemojte propustiti ovaj specijalitet kuće.

ADRESA: Bosutska ulica 26

image
Berislava Picek/
image
Berislava Picek/Cropix/
image
Berislava Picek/

ROŠTILJ U CENTRU GRADA

Nedavno otvoreni Stari Kotač u Medulićevoj pri posljednjem nas posjetu nije razočarao pa bismo vam svakako preporučili da se, nađete li se gladni roštilja u centru grada, svakako zaputite na ovu adresu. Naš favorit su sočni ćevapčići punjeni sirom koje smo i nakon odlaska u restoran u nekoliko navrata naručili za gablec na poslu i ostali zadovoljni omjerom cijene i kvalitete. Osim u Medulićevoj, Stari Kotač se još uvijek nalazi i u Petrovaradinskoj ulici.

ADRESA: Medulićeva ulica 6 i Petrovaradinska 20

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

DOBRO POZNATI KLASIK

Drveni objekt s dvije terase na zagrebačkoj Savskoj mnogima je omiljena skrivena oaza za gablec s roštilja. Ćevapi koje ovdje rade su od 100% junetine, slasni, sočni, sa zamjetnim udjelom masnoće, pucaju pod zubima poput hrenovki i idealni su za one koji vole nešto slanije. Kada govorimo o ražnjićima, ovdje se rade od svinjskog karea, a ne od vrata, što znači da su suši, krtiji, manje masni. No nisu presušeni, škripe pod zubima i uvijek su zadržali dozu sočnosti. Osim navedenih klasika, kod Koste možete pojesti i jela kao što su pljeskavice, đevrek, leskovački uštipci, punjena vješalica, lungić i kobasice, za svakog ponešto!

ADRESA: Savska cesta 107

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 10:26