OD CENTRA DO KNEŽIJE

Gdje na kavu i brunch: 10 terasa za druženje s ekipom ili brzi gablec usred radnog dana

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix
Popis adresa na kojima možete popiti kavu, čaj ili limunadu, ali i počastiti se kakvim slanim ili slatkim zalogajem

Kako biste u proljeću uživali još malo više, napravili smo popis mjesta na kojima, uz omiljeni topli ili hladan napitak, uživati možete i u malim zalogajima između doručka i ručka, ali i u otvorenim terasama. Od centra grada do popularnog kvartovskog marketa, na našoj listi baš svatko će pronaći nešto za sebe.

BROOM 44

Jedna od najpopularnijih adresa za dobru kavu i brunch od samog otvorenja, u kolovozu prošle godine, upravo je Broom 44. Smješten na zagrebačkom Dolcu, s terase se pruža pogled na šarene klupe prepune proljetnog voća i povrća, a dok sjedite na simpatično uređenoj terasi, uživati možete u ponajboljoj kavi u gradu i jelima kao što je, primjerice, avokado tost s jajima. Sva jela su vegetarijanske ili veganske, a ovdje nude i nekoliko opcija za desert. Dobra preporuka su svakako Neka jedu kolači keksi s čokoladom.

Adresa: tržnica Dolac

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix
image
Neja Markicevic/cropix/

DEŽMAN

Tražite li dobru šalica kave, čašu vina, zasitan brunch u gradu ili jednostavno želite kombinaciju svih pobrojanih užitaka, razmislite o odlasku u Dežman bar. Uz cijeđeni sok, ovdje možete pojesti i zanimljive brunch kombinacije, a samo neka od jela koja ovdje možete isprobati su tost s poširanim jajima, kajgana i pohani kruh.

Adresa: Dežmanova ulica 1

image
@dezmanbar Instagram/

PROGRAM 2

Mlađi brat superpopularnog programa u Martićevoj, smješten na adresi Petrova 21, dobra je opcija u slučaju da se zateknete na Kvatriću u potrazi za malo drugačijim mjestom za kavu. Ispred samog lokala nalazi se i manja terasa, a ovdje, osim u toplim i hladnim napicima, možete uživati i u slatkim zalogajima. Program u Petrovoj također je dobra opcija ako tražite ured izvan klasičnog ureda ili svoje dnevne sobe.

Adresa: Petrova 21

MEET MIA

Slastičarnica smještena u samom centru grada, nedaleko od Europskog trga, također će biti dobar odabir kada naglo ogladnite, a nemate dovoljno vremena za pravi ručak. Ovdje nude sendviče od kroasana i bagelsa, u ponudi imaju i avokado na focacciji od pirovog brašna, brioche sa špinatom i sirom, humusom ili pršutom, a tu je i vege wrap za sve one koji izbjegavaju meso. Ovdje, naravno, možete isprobati i različite slastice te slatka peciva.

Adresa: Vlaška ulica 43

image
Meet Mia Instagram

LOKAL MARKET&BAR

Nađete li se na zagrebačkoj Knežiji, jedna od simpatičnijih terasa na koje možete sjesti i odmoriti bit će ona u ulici Davorina Bazjanca. Ovdje se, naime, nalazi Lokal market&bar u kojem možete popiti kavu, pivo ili sok, pojesti kakav slatki ili slani zalogaj, a kad ste već tu, u marketu obavite tjednu kupovinu i opskrbite se proizvodima malih domaćih proizvođača.

Adresa: Davorina Bazjanca 11

image
Lokal Market&bar Instagram/

LA ŠTRUK

Simpatična skrivena terasa i vrući štrukli dovoljan su razlog da se već ovog vikenda zaputite u centar grada. Ovo je vjerojatno jedan od najpopularnijih restorana među turistima pa se pripremite da ćete na mjesto koju minutu možda morati pričekati, posebice ako stignete na sunčan dan, no kada jednom sjednete i isprobate njihove svježe pečene štrukle, brzo ćete zaboraviti na sve što ste prošli da biste do njih došli. Nude ih u nekoliko slanih i slatkih okusa kao što su štrukli s bučinim košticama i s dimljenom paprikom ili pak s borovnicama i jabukom i cimetom, cijene su pristupačne, a porcije taman dovoljne za brunch.

HOTEL ESPLANADE

Još jedno mjesta za ljubitelje štrukli svakako je hotel Esplanade. Ovdje rade najbolje koje smo u gradu isprobali, a kada se u njima uživa na terasi samog hotela, doživljaj je još bolji. Osim štrukla, u hotelu Esplanade nude i nedjeljni brunch koji uključuje jela poput tune tataki, tatarskog bifteka, rižota s vrganjima i tartufima, fuža s domaćim pestom od bosiljka, telećeg stroganoffa i nekoliko sjajnih deserata. Cijelu ponudu možete pogledati ovdje.

Adresa: Ulica Antuna Mihanovića 1

TRINITY MAKSIMIR

Nedavno smo pisali o njihovim fantastičnim azijskim sendvičima, koji mogu biti odličan, više nego zasitan brunch kada se zateknete na Maksimiru. Osim toga, ovdje možete isprobati i nekoliko divnih slastica iz zaprešićke Trinity proizvodnje koje se danas svrstavaju među najbolje u gradu.

Adresa: Kraljevićeva ul. 24-28

image
@trinity_bar_maksimir Instagram/

image
Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

VELVET

U skrivenoj Dežmanovoj ulici nalazi se i Velvet, simpatično mjesto na kojem usred grada možete predahnuti od gradske vreve, opustiti se uz cvrkut ptica i šalicu omiljenog napitka. Ovdje smo nedavno pojeli i odličan sendvič, koji inače dolaze u mesnoj i vege varijanti, a osim toga, nude i slastice. Posebno nam je za oko zapela njihova torta s makom i šumskim voćem.

Adresa: Dežmanova ulica 9

image
Velvet Facebook/

ROOTS

Smješten u zagrebačkoj Tomićevoj ulici, s malom terasom ispred samog lokala, Roots je mjesto na kojem možete popiti kavu, cijeđeni sok ili smoothie, ali i uživati u slasnom tostu ili acai zdjelici. Dobar je odabir za one koji usred dana vole jesti promišljeno i uvijek traže mjesto sa zdravijim opcijama, a ako vam se svidi, navečer se u Roots možete vratiti i na kakav dobar koktel, po kojima su ovdje poznati.

Adresa: Tomićeva ulica 5

image
Tomislav Kristo/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:24