Najsočnije meso

Ljubitelji autentičnog američkog BBQ-a ovaj događaj zasigurno neće htjeti propustiti

Svi koji vole pravi američki BBQ i dobre pive ne moraju žaliti što ovaj produženi vikend provode u gradu - najavljen je još jedan ‘Smoke, Meat and Texas Heat‘

U Barbeerianu - BBQ & Beer, smještenom na zagrebačkoj Opatovini, u nedjelju 22. lipnja 2025. od 12 sati do 19 sati održava se novo izdanje popularnog događaja "Smoke, Meat and Texas Heat". Za sve koji vole pravi američki BBQ pripremljen je bogat izbor mesnih specijaliteta, među kojima su brisket, baby back ribs, pork belly burnt ends, pulled pork, pulled beef, dimljena pileća krilca, cheddar jalapeno brisket sausage i cajun BBQ sausage.

No dobrim vijestima ni tu nije kraj, jer bolja od ponude mesa, još je i informacija tko će ga peći! A on je Davor Šušković, poznat kao Davor Quadrillage, jedan od najcjenjenijih BBQ majstora u Hrvatskoj, jedini sudac Kansas City Barbeque Societyja (KCBS) u zemlji i vlasnik BBQ Hot Yarda, i objeručke je prihvatio zadatak da bude zadužen za pripremu jela.

image
Vedran Peteh/Cropix

Uz meso, gostima koji se ove nedjelje nađu u Barbeerinau, na raspolaganju su raznovrsni prilozi kao što su coleslaw salata, BBQ beans, texas potato salad, kimchi, jalapeno acid slicer, bread basket te umaci po izboru. A valja napomenuti i kako gosti mogu sami birati jela, priloge i količine, a rezervacija je, navode, obavezna i možete je napraviti putem njihova online servisa rezervacija ovdje.

Za one koji možda ne znaju, Barbeerian je poznat po spoju kvalitetnog roštilja i širokog izbora piva, na točenju je 12 piva, od kojih su 6 do 8 stalnih i 4 do 5 rotirajućih, a ukupna ponuda u bocama broji do sto različitih piva iz Hrvatske, Škotske, Poljske, Japana, Njemačke i Estonije. Uz to, u Barbeerianu redovito organiziraju žive akustične nastupe i tematske Texas smokehouse dane, čime su dodatno obogatili svoj program.

Konačno, ako su vam počele rasti zazubice, a ne stižete ovog vikenda na Opatovinu, u nastavku vam ostavljamo recept Davora Quadrillagee za njegova sočna rebarca i BBQ pulled pork, koje možete pripremiti i sami - gdje god se ove nedjelje nalazili.

KANSAS CITY STYLE DIMLJENA SVINJSKA REBARCA

image
Marko Miščević/Cropix

BBQ PULLED PORK BURGER

image
Marko Miščević/Cropix

Prpremio je nama Davor još nekoliko jela po svojim receptima koje rado dijelimo s našim čitateljima, a sve ih možete pronaći ovdje - od salate od batata i luka s grila, preko salate s biftekom, do punjenih paprika s grila. Očekivano, za svakog ponešto, a sve jako, jako fino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 08:47