Gdje na piće u Splitu?

Na ovih 5 splitskih adresa pripremit će vam izvrsne koktele, od onih na točionicima do sofisticiranih pića u čaši

Prošećite od Pazara do Đardina pa kroz Dioklecijanovu palaču prema Hrvatskom narodnom kazalištu i preko centra pa sve do Trumbićeve obale

Stigli ste u Split i nakon cijelog dana obilaženja znamenitosti ili pak odrađivanja brojnih poslovnih sastanaka želite se počastiti nekim ozbiljnim pićem ili čak isprobati nešto novo i drugačije - pije vam se neki dobar koktel. Srećom, Split se već neko vrijeme odmiče od stereotipnih scena slatkastih neonskih koktela od jeftinog alkohola ukrašenih šarenim kišobrančićima. Štoviše, zahvaljujući mlađoj generaciji barmena, splitska scena nastavlja rasti, uzimajući u obzir i lokalno stanovništvo, koje također želi svratiti u lijepo uređen bar te kušati nešto konkretnije i kompleksnije ili, pak, uživati u popularnim miješanim pićima poput džin-tonika, ali od kvalitetnijih sastojaka. Splitska scena nudi za svakog gosta ponešto, a pet barova u nastavku definitivno je na popisu adresa koje vrijedi posjetiti.

image
Sasa Buric/Cropix
image


Sasa Buric/Cropix

U slučaju da ipak nećete tako skoro do Splita, zamolili smo ih da nam predlože koktele koje biste i sami mogli pripremiti za sebe i veće društvo, kao i da s nama podijele anegdote i priče iz bara koje će vas nasmijati i zabaviti. Iako je ljeto gotovo, nema razloga zašto ne biste mogli uživati u odlično izbalansiranom i upečatljivom koktelu!

BAR SISTEMA

Bar Sistema izgleda kao da bi se lako mogao nalaziti i u nekoj svjetskoj metropoli, a u skladu s tim privlači i ljude iz cijelog svijeta. Upravo smo im se zato javili, znatiželjni kakav im je profil gostiju i događa li im se da ih gosti iznenade na neki način. Za naše snimanje barmen Antonio Jurčević je pripremio i dva koktela s nove koktel-karte Bar Sisteme, koju su nazvali No Mistake. Pritom su nam otkrili i recepte pa ako ne stignete do Splita, uvijek ih možete spremiti i sami u pojednostavljenoj verziji iz svog kućnog bara.

image



Sasa Buric/Cropix/Cropix
image

Barmen Antonio Jurčević u Bar Sistema

Sasa Buric/Cropix

STRING‘S COCKTAIL&GUITAR BAR

Uz splitski park Đardin, početkom godine otvoren je String‘s cocktail & guitar bar, mjesto na koje ćete rado svratiti ako volite izvrsna pića, gitare i cigare, i to točno tim redoslijedom. Među gostima se zna naći i poneko poznato lice, s nekoliko anegdota s nama je podijelio Vice Damjanović, suvlasnik i barmen u String‘s cocktail & guitar baru, dok nam je spremao koktele Some like it hot i Panama.

image


Sasa Buric/Cropix
image

Vice Damjanović, suvlasnik i barmen u String‘s Cocktail & Guitars baru

Sasa Buric/Cropix

THE DALTONIST CRAFT BAR

S vanjske strane Dioklecijanove palače, u ulici između Đardina i splitskog Pazara nalazi se The Daltonist Craft Bar. Odnedavno posvećen gotovo isključivo koktelima, na točionicima u baru više se ne nalazi pivo jer njih, kako nam kažu u The Daltonistu, njihovi gosti mogu popiti bilo gdje. Umjesto toga nude izbor od tri koktela "na tap", čiji će se broj uskoro povećati na šest, uz kreativno osmišljena pića koja rade na licu mjesta.

image



Sasa Buric/Cropix
image


Sasa Buric/Cropix
image

Barmen Vito Jelušić u The Daltonist craft baru.

Sasa Buric/Cropix

NOOR BAR

Skriven u uskoj uličici unutar zidina Dioklecijanove palače, Noor bar je mali dragulj splitske koktel scene u kojem pravi tulum počinje tek oko 23 sata. Prilikom našeg posjeta, barmeni Ivan Barčot i Boris Dragović spremili su nam zabavne koktele Watermelon tekila swizzle i Wild thing te ispričali kakvi su gosti Amerikanci, a kakvi Hrvati.

image



Sasa Buric/Cropix
image

Barmen Ivan Barčot u Noor baru.

Sasa Buric/Cropix

BOOKAMORRA

Kada je otvorena 2018. godine na Trumbićevoj obali, Bokamorra je bila na hrvatskoj sceni svjež i zanimljiv gastrokoncept, a sa sigurnošću možemo reći da Splićane, kao i njihove goste, još uvijek svakodnevno privlači u velikom broju. Spoj pizze i koktela pokazao se kao pun pogodak od samog početka, a pri našem zadnjem posjetu otkrili su nam i recepte za koktele Berry Breeze i The Green Cure, koje je spremio Frane Matulić, barmen u Bokamorri.

image



Sasa Buric/Cropix
image

Frane Matulić, barmen u Bokamorra koktel baru.

Sasa Buric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:26