BRUNCH I KAVA

Nakon uspjeha u Hrvatskoj, chef Deni Srdoč otvorio lokal u Njemačkoj, u planu su još dva

Hrvatski chef Deni Srdoč otvorio je svoj prvi coffee & brunch lokal u Njemačkoj, čime je zakoračio u potpuno novi gastronomski smjer

Poznati hrvatski chef Deni Srdoč, koji je sa svojim timovima u čak dva različita hrvatska restorana donio Michelinovu zvjezdicu, Dragu di Lovranu i Nebo, zakoračio je u novi kulinarski izazov – otvorio je svoj prvi coffee & brunch bar u Njemačkoj. Lokal nosi naziv Sleepy Bird, a nalazi se u samom središtu Mannheima, na adresi B2 12.

image
Tomislav Kristo/Cropix

Sleepy Bird spaja kulturu specialty kave i modernog bruncha, s naglaskom na sezonske i kvalitetne sastojke. Na meniju se nalaze popularna jela poput avokado tosta s povrćem, sendviča s jajima, raznih vrsta kroasana te grain bowlova, a kava dolazi od malih, pomno odabranih proizvođača – uključujući i suradnju sa zagrebačkom pržionicom Cogito Coffee.

Ovaj lokal nije samo izolirani projekt – Srdoč planira širenje brenda. Uskoro se očekuje otvaranje drugog Sleepy Bird mjesta u Offenbachu (Hafeninsel 60), dok je treća lokacija već u pripremi u Frankfurtu.

Podsjetimo, Srdoč je nedavno napustio hrvatsku gastronomsku scenu kako bi se u potpunosti posvetio novim projektima u Njemačkoj. Osim Sleepy Birda, suosnivač je i restorana Nova u Frankfurtu, gdje se bavi fine dining konceptom. Otvaranjem dnevnih lokala želi približiti svoju filozofiju kuhanja i ljubav prema kavi široj publici – u formi opuštenih, svakodnevnih trenutaka.

Za sve koji borave u Mannheimu ili su u prolazu, Sleepy Bird je otvoren od ponedjeljka te od srijede do nedjelje, u terminu od 9 do 16 sati, dok utorkom ne radi. Idealno mjesto za kasni doručak, lagani ručak ili pauzu uz vrhunsku kavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. studeni 2025 12:51