I GDJE JE NARUČITI

Od Maksimira, preko centra do Remize, na ovih 5 adresa u Zagrebu jedemo stvarno dobru sarmu

Ovo je popis stvoren za sve koji vole dobru sarmu, ali još uvijek nisu spremni za pripremu kod kuće

Sezona je otvorena, sve miriše na kiseli kupus, a u slučaju da još niste spremni za kuhanje u vlastitoj kuhinji, ne brinite, u nastavku donosimo pet adresa na kojima već ovih dana možete pojesti tanjur stvarno dobre, čega drugog, nego sarme. Za ručak, večeru ili gablec, kuhanu ili pečenu, evo što se u Zagrebu nudi.

SARMA IZ MAKSIMIRSKE ŠUME

Među bolje sarme koje smo u zagrebačkim restoranima pojeli svakako ubrajamo i onu u maksimirskoj Ježevoj kućici. Rade je na malo drugačiji, za naš pojam neklasičan način, ali je toliko ukusna i slasna da ćete, kada ispraznite jedan, vrlo vjerojatno poželjeti naručiti novi tanjur. Sve o svojoj sarmi svojevremeno su otkrili i nama, a trenutno je možete i naručiti putem dostavnih servisa. Porcija koja uključuje i pire krumpir koštat će vas 12 eura.

Adresa: Ulica Fakultetsko dobro 8

image
Marko Miscevic/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix

TREŠNJEVAČKA SARMA

Jedno od omiljenih nam mjesta za gablec, Gladni Vuk na Trešnjevci, također je jedno od mjesta gdje nude dobru sarmu, no budući da meni mijenjaju iz dana u dan, najbolje će biti zapratiti ih na društvenim mrežama i pratiti kada će se naći na popisu dnevnih jela. Cijena porcije s pire krumpirom je 8,80 eura, a pojesti je možete u lokalu ili naručiti na željenu adresu.

Adresa: Ozaljska ulica 38

SARMA S REMIZE

U posljednje vrijeme iznimno popularan, simpatičan bistro Točkica na zagrebačkoj Remizi na svom meniju, osim domaćih jela kao što su faširanci s krumpir salatom i domaći njoki u telećem saftu, ima i svima omiljenu sarmu. Ono što je pomalo drugačije jest da je Točkici, osim uz pire krumpir, sarmu dobijete i uz vinsku preporuku. Porcija će vas koštati 10 eura.

Adresa: Maceljska ulica 21

image
Bistro Točkica/

SARMA S MLINOVA

"Čim stignu hladniji dani, kod nas se priprema sarma", napisala je ekipa iz Papavera. Nude je u sklopu svog Papavero‘s Nona menija i dostavljaju do kućnog praga, a moguće ju je naručiti svakog dana do 9 sati. Dostavu vrše od 10.30 do 12 sati, a dobro je spomenuti i kako nude mogućnost plačanja karticom. Cijena sarme je 8 eura, a pretplatiti se možete i na 10 glavnih jela ili variva po cijeni od 60 eura. Više informacija potražite ovdje.

Adresa: Mlinovi ulica 85A

SARMA IZ CENTRA GRADA

Kakva bi to zagrebačka gostionica bila, a da u ovo vrijeme u ponudi nema sarmu? Osim pohanaca, krpica sa zeljem, trganaca s gljivama i sočnih štrudla, odnedavno kod tržnice Dolac, u Ficleku, možete pojesti i dobru sarmu. I oni je nude uz nezaobilazan pire krumpir, a porcija je prilično velika.

Adresa: Pod zidom 5

image
Ficlek Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:29