SHOPPING PATROLA

Ovaj aparat olakšava život, ali ne zna jeste li dobro pogodili omjere ni brašno. Evo par trikova

 Armastas
Strpljenje je ključ. Nemojte se bojati otvoriti aparat kako biste dobro promotrili što se zbiva unutra...

Tko je ikada pokušao raditi kruh u pekaču, vjerojatno mu je barem jednom ispao pretvrd pa pošteno odzvonio u kanti za smeće. Ako se to dogodilo i vama, vjerojatno ste nesretni događaj podijelili sa svojim društvom koje si je zapisalo mentalnu bilješku da je pekač kruha bačen novac. No, vjerujemo da i dalje obožavate miris svježe pečenog kruha i savršeni zvuk koji stvara nož kad prolazi kroz hrskavu koru.

Ako mu želite dati novu priliku, krenimo ispočetka. Ne smijete samo ubaciti sastojke u aparat i otići svojim poslom. Da, aparat za kruh olakšava život, ali isto tako ne zna jeste li pogodili sve omjere ni jeste li zamijenili klasično brašno nekim koje reagira drukčije. Umjesto toga, redovito provjeravajte mijesi li tijesto kako treba (možda niste pričvrstili dobro miješalice), ima li previše ili premalo vode, je li kvasac koji koristite aktivan… Tijesto vam treba biti sjajno, glatko, ne bi smjelo biti previše ljepljivo i treba se moći mijesiti.

Ako je tijesto presuho, neće se pretvoriti u kuglu u aparatu ili će glasno udarati u posudi - dodajte žlicu vode i pustite da radi aparat. Ponovite po potrebi dok se tijesto ne počne kratko lijepiti za stranice.

Tijesto je prevlažno? Dodajte žlicu po žlicu brašna i pustite da mijesi aparat. Strpljenje je ključ. Nemojte se bojati otvoriti aparat kako biste dobro promotrili što se zbiva unutra. A zatim javite prijateljima da ipak nije uludo potrošen novac, pozovite ih na večeru i poslužite im svoj kruh kao glavnu zvijezdu večeri.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Koji god aparat za pečenje kruha odabrali, riječ je o ulaganju od minimalno 500-tinjak kuna, a ozbiljni ljubitelji mirisa svježe pečenog kruha i kuhinjskih gadgeta imaju opciju izdvojiti i dvostruko više za određene modele. Mi smo se u odabiru držali iznosa do 700 kuna.

MALL.HR

Tefal PF251835 Pain & Tresors uređaj za pečenje kruha
Cijena: 699 kn
Kapacitet: do 1 kg
Dimenzije: 31,80 x 36 x 35,60 cm
www.mall.hr
Aparat omogućuje odabir težine kruha između 500, 750 i 1000 grama, kao i tri razine tamnjenja kore. Nudi 20 programa na upravljačkoj ploči i to za kruh, tjesteninu, pizzu, kao i mliječne proizvode i marmelade. Sadrži posudu s jednom miješalicom, LCD zaslon i veliki prozor za nadgledanje napretka.

image
mall.hr
CENTAR TEHNIKE

Aparat za kruh Gorenje BM1210BK
Cijena: 619 kn
Kapacitet: do 1,2 kg
Dimenzije: 26,2 × 27,8 × 42,5 cm
www.centar-tehnike.hr
Aparat ima program za automatsku pripremu tijesta, kao i 12 prednamještenih programa, a možete birati između dvije veličine kruha. Sadrži odstranjivu posudu s neprianjajućim slojem i dvije miješalice. Pekač ima i CrustChoice elektronsku kontrolu zapečenosti kruha i kontrolni prozorčić za nadzor procesa pečenja.

image
centar-tehnike.hr
EMMEZETA

Vox BBM1345 pekač kruha
Cijena: 529,99 kn
Kapacitet: do 0,9 kg
Dimenzije: 35,80 x 28 x 28,70 cm
www.emmezeta.hr
Aparat nudi 12 programa za pečenje, kao i funkciju održavanja topline kruha još sat nakon završetka programa. S LED zaslonom i prozorčićem za praćenje napretka, aparat ima i podesivu kontrolu zapečenosti. U pekaču se može raditi i marmelada.

image
emmezeta.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 13:06