OD CENTRA DO NOVOG ZAGREBA

Ovih 5 zagrebačkih restorana imaju terasu za ručak na otvorenom, a nisu preskupi i hrana je baš dobra

Pet ziheraških mjesta s kojima, bez obzira na prigodu, zbilja ne možete puno pogriješiti

Napokon smo dočekali sunčane dane i otvaranje terasa pa smo se odmah bacili na sastavljanje liste restorana za dobar ručak. Ovih pet, koje možete pronaći u nastavku, nude zanimljiva i inovativna jela, dobru kartu pića, cjenovno su pristupačni, a uz to nude i opciju uživanja na otvorenom. Kad bolje razmislite, što vam uopće još za dobar proljetni ručak treba?

SKRIVENA TERASA U VLAŠKOJ

Jedna od omiljenih nam skrivenih terasa u gradu svakako je ona Malog bara u Vlaškoj ulici na broju 63. Mala, ali simpatična terasa stvorena je za opušteni ručak ili raniju večeru, a možete biti sigurni i da vam ovdje neće smetati baš nitko. A što se, pak, hrane tiče, u Malom baru zbilja baš nikako ne možete pogriješiti. Volimo njihovu zaigranost i inovativno spajanje okusa i odlično nam zvuče baš sva proljetna jela koja se trenutno nalaze na meniju, od orza a la carbonara s puževima, medvjeđim lukom i usoljenim limunom, preko juhe od medvjeđeg luka s tartarom od divljih šparoga i prepeličjim jajem do vratine na žaru s grilanim čimulama kupusa i datuljama. O churrosima s miso karamelom da i ne govorimo! U slučaju da još niste bili u Malom baru, neka vam ovi sunčani dani budu povod da im napokon pružite priliku. Vjerujemo da nećete ostati razočarani.

Više informacija potražite ovdje.

image
Mali Bar Instagram/
image
Mali Bar Instagram/

DRUGAČIJI RUČAK U CENTRU GRADA

Smješten u samom centru grada, u Teslinoj ulici, Sopal je odlična opcija za one kojima ne smeta gradska vreva i vole uživati u malo drugačijim zalogajima. Ovdje morate isprobati dagnje s dashijem, ali nećete pogriješiti s niti jednim drugim jelom s menija. Sopal je odlična varijanta i za kasni ručak ili večeru kada hranu želite podijeliti s ekipom, a nude i širok izbor vina. Radno vrijeme Sopala je od 17 sati do 1 iza ponoći pa ovdje nećete moći svratiti na popodnevni ručak, ali ćete, sjednete li na terasu, još uvijek stići uloviti malo sunca.

Više informacija potražite ovdje.

image
Sopal Fun Dining Wine Bar Instagram/
image
Sopal Fun Dining Wine Bar Instagram/

KADA SE ŽELITE OSJEĆATI STVARNO POSEBNO

Nedavno smo u Le Bistrou hotela Esplanade jeli odličan nedjeljni ručak koji je uključivao zasitan tatarski biftek, hrskavi teleći odrezak i čokoladni desert uz vino po preporuci tamošnjeg osoblja. Budući da smo kući otišli više nego zadovoljni, jedva se čekamo vratiti, ali ovaj put na njihovu terasu. Le Bistro, naime, ima skrivenu i prilično intimnu terasu koja je dobra opcija za ručak u dvoje u ugodnom i malo posebnijem ambijentu. Želite li, pak, potrošiti nešto više novaca, razmislite i o ručku ili ranoj večeri na još ljepšoj terasi restorana Zinfandel‘s.

Više informacija potražite ovdje.

image
Rajan Milosevic/
image
/Arhiva Hotela Esplanade Zagreb
image
/Arhiva Hotela Esplanade Zagreb

VEĆ GODINAMA JEDNA OD OMILJENIH TERASA U GRADU

Jedna od popularnijih terasa izvan centra grada svakako je ona bistroa RougeMarin u ulici Frana Folnegovića. Smještena uz sam restoran, s pogledom na veliko dvorište, njihova terasa je prostrana i velika je vjerojatnost da ćete baš ovdje u svako doba dana uhvatiti stol.

Ovdje naručiti možete jela kao što su tatarski biftek, tuna tostada i proljetne rolice, wok s piletinom, junetinom ili svinjetinom, debelu sicilijansku pizzu po kojoj su u RougeMarinu već godinama poznati, klasike kao što su spaghetti a la bolognese na malo drugačiji način, rižota, burgere, piletinu na nekoliko načina, steakove te druga konkretnija mesna i riblja jela. U RougeMarinu se volimo počastiti i desertom i svakako preporučujemo njihov tart od limuna.

Više informacija pronađite ovdje.

image
Privatna Arhiva/
image
Matej Grgić/
image
Privatna Arhiva/

PAŠTA, RIŽOTO I NJOKI NA TERASI U NOVOM ZAGREBU

Dobar izbor ako se zaželite tjestenine ili u restoran želite povesti veće, šaroliko društvo, dobar izbor mogao bi biti i Il Secondo u Novom Zagrebu. Uz široku ponudu jela s tjesteninom te mesnih i ribljih specijaliteta, ono zbog čega posebno volimo ovo mjesto je i njihova prostrana terasa. Umjerene cijene su također njihov veliki plus pa, ako se nađete u blizini Avenije Dubrovnik gladni i željni tanjura dobre pašte, rižota ili njoka, svakako razmislite i o ručku na otvorenom u Il Secondu.

Više informacija potražite ovdje.

image
Il Secondo Facebook/
image
Il Secondo Facebook/
image
Il Secondo Facebook/
image
Il Secondo Facebook/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:20