Jedan bolji od drugog

Petak na Dolcu, subota uz azijsku hranu i nedjelja u Ilici, tri gastro druženja koja ovog vikenda ne propuštamo

U slučaju da niste isplanirani izlet van grada, ne brinite, jer u Zagrebu se održava nekoliko kul događaja

Ovaj vikend provodimo na otvorenom jer, srećom, Zagreb je ponovno živnuo i od petka do nedjelje održavaju se gastro događanja koja ćemo i sami rado obići. Gastro vikend tako otvaramo obilaskom Place Marketa na zagrebačkom Dolcu, u subotu svraćamo na Asian Food Festival na Strossmayerovom šetalištu, a u nedjelju se družimo u Ilici i podržavamo jednu novu, drugačiju i pažnje vrijednu priču. Detalje potražite u nastavku.

PETAK NA TRŽNICI DOLAC

Svaki sunčani petak naredna dva mjeseca, od 10. svibnja do 12. srpnja, na Dolcu se ponovno održava Place Market. Na štandovima postavljenim na platou najpoznatije zagrebačke tržnice kuhat će Gastronomadi, ekipa iz Arepere Maracay, tratorije Gola, Beštije, SOI Fusion, Meat the King, Amelie slastičarnice i mnogi drugi pa, uz uvijek dobru atmosferu, uživati možete i u slasnim zalogajima. Place Market jedan je od najboljih street festivala kod nas i, osim u Zagrebu, održava se i svake sunčane subote na splitskom Pazaru. Druženje na Dolcu počinje u petak u 18 sati. Više informacija čeka vas ovdje.

image
Press/
image
Press/
image
Press/

SUBOTA UZ AZIJSKU KUHINJU

Nedavno smo obišli Asian Food Festival i istražili što se nudi na kućicama, pa ako ste zainteresirani za malo gužve i mirisa azijske kuhinje u zraku, razmislite o tome da se zaputite na Strossmayerov trg. Naša preporuka je da isprobate sendviče koje nudi ekipa iz Picnic Mingle&Fun, koji su naš apsolutni gastro favorit ove godine, a uz to, odlično će se složiti i njihovi kokteli. U slučaju da sa sobom vodite i ekipu koja ‘pada‘ na klasiku, dobro je spomenuti kako se na festivalu nudi i sushi, bao buns, gyoze... Više o ponudi i cijenama čeka vas ovdje.

image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix

MALO DRUGAČIJA NEDJELJA

Ekipa iza brenda Kucha, prijateljice Ivana Tešija i Žana Živković, koje trenutno prikupljaju sredstva za otvaranja Kucha proizvodnje kombuche, ove nedjelje, 12. svibnja, organiziraju simpatično gastro okupljanje u Kleti, na adresi Ilica 73. Cilj je prikupljanje donacija, a posjetitelji će to moći učiniti kupnjom dvije vrste kombuche, Cikla chili i Hoppy, nudit će i merch, plakate, majice i torbe, a nudit će se i dobra hrana. Za slani dio zadužen je duo Denis & Kala, dok će Vania Ardiles Perić, o kojoj smo već pisali, pripremati slatke veganske zalogaje. Želite li podržati zanimljiv projekt, svakako razmislite da u nedjelju od 11 do 17 sati svratite u zagrebačku Ilicu. Više informacija potražite ovdje.

image
Barbara Čolak/
image
Barbara Čolak/
image
Barbara Čolak/

A živo je i u Dalmaciji! Ne propustite subotu na splitskom Pazaru, o čemu smo vam pisali ovdje, a ako planirate do makarske rivijere, sve o festivalu dalmatinske spize čitajte ovdje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 18:01