GDJE za VIKEND?

Planovi za vikend i ostatak ljeta: festivali piva, doručak uz dobru glazbu i festival soli

 Adam Wilson/Unsplash/
Od festivala piva do festivala vina, burgera i doručka uz dobru glazbu, do kraja ljeta čekaju nas prave poslastice

Kada kiša napokon stane i vi odlučite da je ovaj vikend vrijeme za izlazak, zavirite na naš popis događanja i odaberite onaj po samo svom guštu. Na rasporedu je sasvim poseban festival piva, uzbudljiva šetnja Ilicom i uživanje u slasnim burgerima, a do kraja ljeta očekuje nas još nekoliko sjajnih događaja. Samo neki od njih su festival piva u Rijeci, Zege Vege te spoj dobrih vina i slikanja. Što nas sve čeka do kraja rujna saznajte u nastavku.

OKTOBEER U GARDENU

Najveće svjetsko slavlje piva ove jeseni ima svoju inačicu u Zagrebu u dvorištu Gardenove craft pivovare na adresi Slavonska avenija 26/1. Po prvi put u velikom vrtu donose svoju verziju pivskog festivala uz ono što najbolje znaju raditi - sjajno pivo, super ponudu hrane i odličan glazbeni i popratni program. U sklopu Gardenovog OktoBeer festivala tako će se nuditi osam novih, svježih piva, dok će hranu pripremati chefovi Marko Palfi i Mario Mandarić. Posjetitelji će moći kušati i pivske koktele Hrvoja Rihtarića. Festival će trajati od 15. rujna do 9. listopada, a sve detalje možete potražiti ovdje.

image
Biljana Blivajs/Cropix/Cropix

BUJAN RUJAN NA ILICI

Ove nedjelje, 18. rujna, zagrebačka Ilica još će jednom biti zatvorena za promet, a otvorena za dugu, šarenu šetnju. Održava se jesensko izdanje uličnog umjetničkog festivala Projekt Ilica: Quart pod nazivom Bujan Rujan. Kako su najavili na svojim društvenim mrežama, ovu nedjelju na Ilici posjetitelji će moći pogledati izložbe i kupiti radove brojnih umjetnika s različitih područja, uživati u glazbi, a najavili su i zanimljivu gastro ponudu.

Naime, u sklopu Projekta Ilica održat će se i popularni Frühstück. Na potezu od Krajiške do Ulice Republike Austrije bit će postavljene klupice i jastuci te će zainteresirani, uz dobru glazbu, moći uživati i u dobrom doručku za koji će se pobrinuti ekipa iz Munchyja. Za glazbu su zaduženi DJ Mića, Phillipe&Oberan i Anto. Više informacija potražite na društvenim mrežama projekta.

image
Neja Markicevic/Cropix

BURGER FESTIVAL

A što je vikend bez Zagreb Burger Festivala? Još samo ove subote i nedjelje svratite na Trg dr. Franje Tuđmana i počastite se jednim od 40-ak burgera s čak 13 kućica. Cijeli pregled ponude možete potražiti ovdje, a favorite smo izdvojili ovdje. Nakon burgera, svratite i na kućicu Le Kolač gdje možete isprobati odličnu štrudlu sa sladoledom, a potom uživajte u osvježavajućim napicima i dobroj glazbi. Sve na jednom mjestu. Više informacija potražite na društvenim mrežama festivala.

image
Sandro Sklepic/

MOLO LONGO FESTIVAL CRAFT PIVA

Nakon vikenda, od 22. do 24. rujna, u Rijeci će se održati Molo Longo festival craft piva što je, ako pitate nas, idealan način da se pozdravite od ljeta. Na festivalu sudjeluje sedam domaćih craft pivovara - Paliska Brewery, Pivovara Morčić, Drivenik Brewery, pivovara Medvedgrad, Varionica Craft Brewery, Mlinarica i Devetka. Nudit će se i dobar street food za koji je zadužena ekipa iz Food Truck Fumo Santo, a bit će i sladoleda Valle Losca Gelato. Također, u sklopu festivala posjetitelji će moći kupiti i posebna, limited edition izdanja craft piva. Festival se održava na adresi Riječki lukobran 1, a sve detalje možete pronaći ovdje.

image
Molo Longo Craft Beer Fest Facebook/

FESTIVAL SOLI

Festival soli, posljednji je od tri ljetna festivala na Pelješcu u čijoj organizaciji sudjeluju sve četiri turističke zajednice s poluotoka – Ston, Janjina, Orebić i Trpanj – prilika je i da uz čašu plavca malog kušate i najfinije specijalitete i nadaleko poznate stonske kamenice. Naime, pelješke konobe, vinarije, školjkari, restorani i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, njih više od četrdeset, pobrinuli su se da posjetitelji u ukusnim lokalnim delicijama uz prstohvat fine soli i omiljenim plavcima uživaju po povoljnim festivalskim cijenama. Kuhari u restoranima kreirali su i dva posebna menija, od 150 i 230 kuna, a vinari uključeni u manifestaciju svoja vina nude i do 20 posto povoljnije. Nama već dovoljan razlog da ovog rujna razmislimo o kratkom putovanju na Pelješac. Festival soli traje još samo do 20. rujna pa svakako požurite s planiranjem.

image
festivalsoliston.com/

ZEGE VEGE FESTIVAL

Trg bana Jelačića 23. i 24. rujna postat će mjesto susreta ljubitelja veganske i vegetarijanske hrane. Održava se još jedan Zege Vege festival u sklopu kojeg će zainteresirani moći kušati i kupiti proizvode malih proizvođača. Osim hrane, organizatori festivala najavljuju i bogat edukativni i zabavni program, a na samom festivalu posjetitelji mogu kupiti kozmetiku i druge proizvode koji nisu testirani na životinjama. Više informacija potražite ovdje.

image
Marko Todorov/Cropix

SLAVONIJA I PODRAVINA, WINE NOT!?

U sklopu festivala Slavonija i Podravina, wine not!? ovog vikenda zainteresirani mogu sudjelovati na Wine&Art u virovitičkom Dvorcu Pejačević. Događaj će se održati u subotu, 17. rujna. Goste će u dvorcu dočekati i pozdraviti grof Antun i grofica Barbara Pejačević, što cijelo iskustvo čini još zanimljivijim, a za vrijeme radionice uz stručno vodstvo enologinje Ivane Nemet zainteresirani mogu otkriti i ponešto o okusima vina koja ispijaju.

Također, u Noskovcima će se 22. rujna ispreplesti dvije priče – ona o graševini i Dravska priča. Zatim, na padinama Krndije i Papuka u Orahovici 24. rujna "šeće" se i ispija vinski maraton, a cijela Wine Not?! manifestacija završava 1. listopada Vinom i poezijom u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici. Više informacija potražite ovdje.

image
Matija Turkalj/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:40