MORTADELA, ČOKOLADA ILI MALINA?

Preskočite burek i pizzu i u ove 3 omiljene pekarnice u gradu svratite po novitete, ne možemo odlučiti koji nam je bolji

U slučaju da brzi ručak često tražite upravo u pekarnicama, razmislite da svratite na jedno od ovih mjesta i isprobate novitete

Sparni ljetni dani često nam, uz posao, druženje s prijateljima i druge svakodnevne obaveze, ne ostavljaju dovoljno vremena za dugotrajno kuhanje pa se dogodi da ručak naručujemo iz omiljenih restorana ili, jednostavnije, svratimo u prvu pekarnicu. Neke od nama najdražih, a srećom i bližih adresa su one na kojima se nalaze pekarnice Noel bread and deli, Bread Club i Kukuriku pa nas je posebno razveselilo kada smo na njihovim društvenim mrežama uočili novitete u ponudi. Bez obzira na to birate li radije slane ili slatke zalogaje, s novitetima u njihovoj ponudi, vjerujemo, ne možete pogriješiti.

SENDVIČ, LJETNI PUŽ I TART S BRESKVOM I BADEMIMA

U Noel Bread&Deli tako odnedavno, osim po dobar kruh, kroasane i popularne maritozze, svratiti možete i po sočan ljetni sendvič s mortadellom, mozzarellom, rajčicom, pestom i umakom na bazi majoneze. Umjesto u focacciu, sastojke sada pakiraju u lagano sourdough pecivo nalik tijestu za pizzu, a cijena sendviča je 5,70 eura. Osim toga, u ponudi je i njihov veganski sendvič koji smo nedavno isprobali i kojem se često vraćamo. Naše dojmove možete pročitati ovdje.

image
Noel Bread&Deli Instagram/

Uz sendviče, u ponudu su nedavno uveli i slani ljetni puž od hrskavog, laminiranog tijesta. Punjen je kombinacijom mariniranih artičoka, aromatičnog Provole sira i mediteranski začina te cruste od bijelog i crnog sezama (4,60 eura), a tu je i slatki lisnati tart punjen pečenom breskvom, frangipane kremom na bazi badema te posipan hrskavim crumbleom od zobi. Cijena tarta je 4,20 eura. Bit ćemo iskreni, odabrati favorita između ova tri noviteta zbilja je teško.

image
Noel Bread&Deli Instagram/

SAMO ZA NAJVEĆE FANOVE ČOKOLADE

U slučaju da u pekarnici uvijek birate slatke ispred slanih zalogaja, razmislite i o tome da svratite i u Kukuriku artisan bakery na zagrebačkoj Savskoj cesti. Tamo ćete, naime, naići na ultimativni slatkiš za ljubitelje čokolade. Riječ je o Chookieu, slastici koja spaja čokoladno lisnato tijesto, kremu od lješnjaka i čokolade, komadiće čokoladnog keksa, praline od lješnjaka, karameliziranu bijelu čokoladu i slanu karamelu. Ovu slasticu preporučili bismo jako gladnima i posebno željnima slatkih čokoladnih zalogaja jer, kao što i sam opis govori, prava je bomba. Koštat će vas 4 eura.

U Kukuriku možete pronaći i predobru lisnatu slasticu s jabukama koju smo također nedavno isprobali i kojoj se jedva čekamo vratiti. Detalje potražite ovdje.

image
@kukuriku_artisanbakery Instagram/

HRSKAVI TART S LJETNIM VOĆEM

Na kraju, nakon što smo nedavno isprobali Bread Clubov danish s jagodama, ovih smo dana u njihovoj poslovnici u Vlaškoj ulici naletjeli na novu, ljetnu varijantu iste slastice. Ovih dana pune je tako džemom od ribizla, diplomat kremom, a na vrh stavljaju maline. Danish u Bread Clubu koštat će vas 3 eura, a kada se već nađete ovdje, svakako savjetujemo da isprobate i njihovu Španakopitu o kojoj smo pisali ovdje.

image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:08