GDJE JESTI U PULI?

Pula nema mnogo mjesta gdje ćete dobro jesti, s ove četiri adrese biste trebali otići zadovoljni

 Srecko Niketic/Cropix
Na ovim se pulskim adresama jede dobro i kvalitetno, ovog ih ljeta nemojte zaobići

Obavezan dio priprema za ljetovanje, uz neizostavno istraživanje plaža i znamenitosti, svake je godine i potraga za adresama na kojima se dobro jede. Nađete li se ovog ljeta i Puli, ovo su lokali u kojima biste mogli dobro ručati. Naime, prije kojih mjesec dana napravili smo istraživanje tržišta među stotinjak redovitih posjetitelja restorana koji su nam skrenuli pozornost na ove restorane. Dakle, radi se o mjestima gdje ćete naprosto dobro pojesti, a pritom nećete morati dići kredit kako biste namirili obrok.

Street Food Two

U samom središtu Pule prije nešto više od dvije godine otvoreno je mjesto koje nudi jela u kojima se gušta s nogu. Street Food Two mjesto je na kojem možete pojesti razne salate, popečke, tortilje i poke zdjele, ali i klasike poput njoka sa šugom i brudeta te, ovisno o danu, čak i odabrane azijske specijalitete.

Dobar su odabir za brzi ručak u gradu, a važno je napomenuti i kako je sam Street Food Two zapravo manji lokal s tek nekoliko stolova te kako rezervacija ovdje nema. Svu hranu pakiraju za van, a na svom Instagram profilu navode i kako je najbolje vrijeme za dolazak između 10 i 11.30 sati ujutro te nakon 12.30 poslijepodne.

Inače, Street Food Two otvorili su Danijela Pifar i Bojan Vuković, chefovi s dugogodišnjim iskustvom u kuhinjama Valsabbiona i stancije Meneghetti pa tako možete biti sigurni kako su jela u kojima se ovdje uživa dobro promišljena i kvalitetno napravljena.

Adresa: Veronska 2a



Hook & Cook

Zaželite li se pak kvalitetnog ribljeg street fooda, bolje mjesto od pulskog Hook&Cooka teško da ćete ovdje pronaći. Ekipa koja stoji iza cijele ideje najprije se proslavila festivalima na kojima je od svježe ulovljene ribe pripremala vrhunski street food, a onda su 2017. godine odlučili otvoriti i vlastiti restoran. Njihova filozofija još je uvijek ista pa se hrana i dalje priprema od onoga što se toga dana ulovi, no na nešto drugačiji, inovativniji način. Burgeri, tacosi i hrskavi prženi riblji zalogaji samo su dio više nego zanimljive ponude.

Adresa: Ulica Sergijevaca 18

image
Srecko Niketic/Cropix


Vodnjanka

U slučaju da ste ipak zainteresirani za nešto dulji i opušteniji ručak i dobru tradicionalnu kužinu, na desetak minuta od pulske tržnice čeka vas Vodnjanka. Kako je nazivaju, glasovita trattoria s tradicijom duljom od 60 godina mjesto je na kojem se uživa u istarskim specijalitetima poput maneštre, pašta i nezaobilaznih ribljih jela kao što je, primjerice, brudet sa stupanom palentom. Kako nam je vlasnik Moris Civitico rekao pri posljednjem posjetu, na karti se nalazi ono što toga dana pronađe na tržnici, a velik dio namirnica nabavljaju i od lokalnih OPG-ova.

Pulska Vodnjanka sjajan je odabir za ručak u dvoje, ali i veća društva te nudi dobar izbor predjela i glavnih jela pa tako možete biti sigurni da odavde nećete izaći gladni.

Adresa: Ulica Dinka Vitezića 4

image
Privatna Arhiva/


Pulska tržnica

Kada ste već na putu do Vodnjanke i prolazite pored pulske tržnice, prava je šteta ne zaviriti u ponudu proizvoda lokalnih proizvođača pa tako, nađete li se ovdje, svakako svratite do štanda stancije Kumparička gdje vas čeka čitav niz sjajnih kozjih sireva. Od onih svježih i laganih do onih moćnih, odležanih i aromatičnih. Osim sireva, u Kumparički rade i sjajan karamel od kozjeg mlijeka koji je provjereno dobar dodatak sladoledu i drugih sezonskim poslasticama. Više informacija potražite na Kumparička Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 13:42