NOVI KONCEPT

Što bi naši poznati chefovi odabrali za posljednje jelo u životu? Baš to prvi će zagrebačkoj publici otkriti Dino Galvagno

Bar&Ton Rougemarin postaje domaćin jednog od uzbudljivijih gastro formata godine - ‘Posljednje večere’. Riječ je o serijalu ekskluzivnih večera u kojem renomirani chefovi predstavljaju svoju jedinstvenu interpretaciju posljednjih jela koje bi pojeli

Gastronomska scena upravo je dobila novi, zanimljivi koncept večere koji spaja visoku kuhinju, umjetnost i dozu filozofije života. Restoran Bar&Ton Rougemarin pokreće projekt "Posljednja večera" u kojem će publika imati priliku svake srijede od 20 do 23 sata kušati jedinstvenu viziju najpoznatijih domaćih chefova, njihovu osobnu interpretaciju jela koje bi odabrali da im je posljednje.

Ovaj format nosi snažnu poruku i potiče goste na razmišljanje: što zaista znači uživati u jelu, u trenutku, u iskustvu koje se možda više nikada neće ponoviti? Svaki chef pristupa temi na svoj način, nudeći ne samo hranu, već i priču, emociju i osobni pečat. Tako se Rougemarin jednom tjedno pretvara u pozornicu za intimno i nezaboravno gastronomsko putovanje.

Dino Galvagno otvara serijal

Prvi gostujući chef u sklopu "Posljednje večere" bit će Dino Galvagno, jedan od najcjenjenijih i najutjecajnijih hrvatskih kulinarskih vizionara. Njegova interpretacija posljednjeg jelovnika, koju će poslužiti 8. listopada, odražava spoj tradicije, inovacije i osobnog stila.

GDJE JE DINO GALVAGNO DANAS?

image
Bojan Haron Markicevic/

Jelovnik uključuje:

  • Matovilac s krumpirom i čvarcima i divljom jabukom
  • Pileća jetrica, luk, heljda
  • Carbonara di mare
  • Tripice, grah krema, povrće pickle
  • Odrezak junećeg srca, polenta, keciap od šljiva, jus
  • Kolač od rogača, pečene masline, krema od kozjeg sira

Svako od ovih jela otkriva chefovu filozofiju - hrana nije samo gorivo, nego iskustvo, uspomena i način izražavanja osobne priče Uostalom, "Posljednja večera" nije obična večera. To je događaj koji spaja goste i chefa u zajedničkom trenutku, u atmosferi koja potiče razgovor i razmjenu. Ono što još ovaj koncept čini posebnim je i ekskluzivnost: svaki chef ima jednu večer s jedinstvenim jelovnikom te će tako ostati zapisana samo u sjećanju onih koji su je doživjeli i dobili jedinstveni uvidu u posljednje jelo tog chefa.

image
/Privatna Arhiva

S obzirom na to da je broj mjesta ograničen, rezervacije se primaju putem poruka na društvenim mrežama Bara&tona ili pozivom na broj 091 333 1121.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 13:13