Sredina je kolovoza, što znači da se polako spremamo na pripremu zimnice. Sataraš smo već zapakirali u teglice, a sada su na redu krastavci. Kako bismo vama, a i samima sebi olakšali proces pripreme kiselih krastavaca, odlučili smo sastaviti mali vodič s najvažnijim savjetima i receptima.
Za početak, prošle smo godine sve dobre savjete i više nego korisne informacije dobili od Ive Finderle, inače kreatorice sadržaja na društvenim mrežama, nutricionistice i autorice nekoliko kuharica, među ostalim, i one ‘Godišnja doba u teglicama‘. Ona nam je tako objasnila što je točno i što podrazumijeva proces kiseljenja, koliko je tekućine potrebno za svaku teglicu, kako se ona priprema i koje začine je najbolje koristiti pri kiseljenju krastavaca. Sve to čeka vas na poveznici u nastavku.
Osim toga, svojevremeno smo s vama podijelili recept i za brzo ukiseljene krastavce za sendviče, koji je uvijek dobra ideja ako ćete ih iskoristiti u kraćem roku ili ako, primjerice, spremate slavlje i gostima želite poslužiti sendviče, burgere, hot dog ili slično. Odličan su dodatak druženjima uz roštilj, kada svatko može sastaviti svoje jelo.
BRZO UKISELJENI KRASTAVCI ZA BURGERE I SENDVIČE
Kada smo već kod sendviča, top recept za kisele krastavce za sendviče s nama je svojevremeno podijelio i Mojmir Žuvela. Potražite ga na poveznici u nastavku.
RECEPT ZA SENDVIČ KISELE KRASTAVCE
Na kraju, tu je i recept za brzinski ukiseljene krastavce na suncu. Međimurci i Slovenci zovu ih još i kvašeni krastavci i idealna su kisela poslastica koju je potrebno potrošiti u nekoliko dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....