5 sljedova i 5 vina

Vinska večer u Hidden wine baru dobar je povod za izlazak usred tjedna, a i cijena je privlačna

Očekuju vas kreativna jela chefa Željka Vukićevića uparena s odabranim vinima vinarije Kos

U riječkom Hiddenu, wine bistrou chefa Denija Srdoča, ovaj četvrtak s početkom u 19 sati održava se druga vinska večer. Nakon prve, koja je bila posvećena vinima, maslinovom ulju i grapi iz Meneghettija, druga vinska večer u znaku je vinarije Kos što će razveseliti sve ljubitelje vina.

Večera, koju priprema chef Željko Vukićević, zamišljena je u 5 sljedova i bit će popraćena s 5 odabranih Kos vina. Rajnski rizling, chardonnay, graševina, kerner, crni pinot i autohtona kraljevina samo su neke od sorti koje obitelj Kos danas uzgaja u Zelinskom vinogorju.

Iako u Hiddenu nisu definirali što je točno na meniju, treba naglasiti kako je ideja ovog bistroa gostima ponuditi jela pripremljena od svježih, lokalnih namirnica. Kako nam je u travnju prošle godine ispričao Srdoč, kuhari u Hiddenu svako jutro obilaze tržnicu i u restoran donose najbolje "ulove" toga dana te je za pretpostaviti kako će i ova večera biti u znaku sezonskih i svježih namirnica.

Cijena večere je 55 eura, a svoje mjesto još uvijek možete rezervirati telefonski na broj 051 424 854.

Inače, Deni Srdoč je jedini hrvatski chef koji je osvojio Michelinove zvjezdice za dva različita restorana, Dragu di Lovrana i Nebo u riječkom Hiltonu Costabella. Hidden wine bistro otvorio je prije gotovo godinu dana, a riječ je u bistrou u kojem možete uživati u vrhunskoj kuhinji s filozofijom dijeljenja hrane. U Hiddenu je ponuda vina raznovrsna te imaju čak 150 vinskih etiketa iz Hrvatske i svijeta, koja se mogu konzumirati u samom lokalu, ali i kupiti za van.

Ovaj riječki wine bistro radi od utorka do subote, od 12 do 23 sata, a nedjeljom i ponedjeljkom je zatvoren.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:19