TIRAMISU U ZAGREBU

Volite tiramisu? Morate isprobati ove tri varijante slastica inspirirane klasikom, evo i gdje

Kada se zaželite klasika u malo drugačijoj formi, posjetite ove tri zagrebačke adrese

Ima tome već nekoliko tjedana otkad smo po društvenim mrežama popularnih restorana, slastičarnica i pekarnica počeli viđati deserte inspirirane tiramisuom, talijanskim klasikom koji ni sami baš nikad ne odbijamo. Kombinacija kave, čokolade i lagane kreme, čini se, recept je za uspjeh čak i kada se ova popularna slastica priprema u ne tako tipičnim formama. Isprobali smo tako nedavno novi tiramisu maritozzi iz Noel Bread&Delija, a naišli smo i na primamljive tiramisu kocke iz male zagrebačke slastičarnice te neobičan tiramisu kolač iz poznatog restorana. Sve detalje potražite u nastavku.

KAKO NAPRAVITI TIRAMISU KOD KUĆE

image
Victoria Alexandrova/Unsplash/

NAJPOPULARNIJA PECIVA U GRADU

Veliku popularnost stekli su maritozzi pecivima s rogačem i narančom, a nedavno su izbacili novi okus u kojem spajaju kavu, čokoladu i laganu kremu. Ekipa iz Noel Bread & Delija ljubitelje ove talijanske poslastice još je jednom uspjela oduševiti spojem okusa i kombinacijom uzbudljivih tekstura. Ova slastica zbilja ima sve, meko brioche pecivo, nježnu kremu i hrskave komadiće kakaa koji na lijep način zaokružuju cijelu stvar.

Baš kao i varijanta s narančom i rogačem, cijena maritozzi slastice inspirirane tiramisuom iznosi 3,80 eura i za sada se kupiti može samo u Noel Bread&Deliju, na adresi Ulica popa Dukljanina 1, ulaz do samog restorana Noel. Sve detalje pročitajte ovdje.

TIRAMISU KOCKA S MALOG KIOSKA NA VLAŠKOJ

Zaželite li se okusa tiramisua, ali u malo praktičnijoj formi, koju vrlo lako možete prenijeti s jedne adrese na drugu, razmislite o odlasku u zagrebačku Vlašku ulicu, gdje vas na broju 121 čeka vitrina sa slasticama iz male Špatula radionice. Iza svega stoji slastičar Luka Sopta, poznat po jednostavnim kombinacijama upakiranim u okusom bogate slastice. Njegova mousse kocka dobra je opcija za ljubitelje čokolade, doughnuts za ljubitelje malo drugačijeg prženog peciva, a tiramisu će se posebno svidjeti onima koji ispred svega uvijek najradije biraju slastice s dodatkom kave. Više informacija potražite na Instagram profilu Špatula pastry.

TIRAMISU KAKAV JOŠ NISTE VIDJELI

Želite li se, pak, zbilja počastiti, razmislite o odlasku na kolač u zagrebački restoran Dubravkin put. U svojoj varijanti spajaju mascarpone, vaniliju, karamel i čokoladu, a s ozbirom na to da je slastičar Robert Bašić pravi majstor kada su u pitanju okusi, ali i izgled slastica, možete računati na to da ćete ovdje na tanjuru dobiti pravo umjetničko djelo. Ipak, budući da je u pitanju vrhunski restoranski desert, cijena je nešto viša te ćete tiramisu ovdje platiti 9,50 eura. Više informacija potražite na službenoj stranici ili Instagram profilu restorana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:30