PORVRATAK U GRAD

Zagreb je ponovno središte gastro zbivanja, ovo su 3 događaja koje gurmani ovog vikenda ne propuštaju

Svoju malu gastro turu započnite na tržnici Dolac, produžite do jednog od omiljenih zagrebačkih parkova, a onda svratite i do Bundeka

Vikend započnite obilaskom tržnice Dolac, na koju se ovog petka vraća druženje s poznatim chefovima. Produžite potom do Trga dr. Franje Tuđmana isprobati burgere, a na kraju dana sve začinite pićem i opuštenim druženjem na Bundeku uz jedan od popularnijih festivala. U nastavku donosimo detalje.

VIKEND ZAPOČNITE NA TRŽNICI

I ne, ne mislimo na jutarnji obilazak tržnice u potrazi za domaćim voćem i povrćem, već večernje druženje uz istaknute domaće chefove i restorane te, naravno, dobru hranu. Na Dolac se, naime, vraća Place Market, simpatičan festival u sklopu kojeg svoja jela pripremaju Marin Rendić i ekipa iz Bistro Apetit by Marin Rendić, Christian Misirača sa svojom Nautic clubom Pojoda, zatim Igor Gudac s ekipom iz Brooma44, tu je i ekipa iz Sopala, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, Ficlek, Meat the King, La Central, Cunami, RougeMarin, Al Dente, Vinkl, Poke Poke, SOI Fusion, Gastronomadi, bistro Market, Boogie Lab, Ferdinand Knedle, bistro Točkica, Amelie i drugi. Od panuozzo sendviča, modernih izvedenica tradicionalne hrane poput štrukli, punjenih paprika i soparnika, pa do jela od ribe ili pak pizze, izbor na Place Marketu je raznolik pa, vjerujemo, ovdje svatko može pronaći nešto za sebe. Više detalja pronađite na njihovim društvenim mrežama.

image
Mateo Mučnjak I Franko Kelam./
image
Mateo Mučnjak I Franko Kelam./
image
Mateo Mučnjak I Franko Kelam./

BURGER ZA RUČAK

Subotu ili nedjelju, ili oba dana ako baš želite, provedite na Burger Festivalu Zagreb. Počeo je ovog četvrtka i trajat će 10-ak dana, a u ponudi možete pronaći bogate, sočne sendviče chefova Marka Palfija, Ivana Pažanina, Melkiora Bašića, Denija Srdoča i Mate Jankovića. Tu su i festivalskoj publici dobro poznate kućice Picnic mingle&fun, Beg‘s Plant Based Street Food i Mrs. Fogg, ali i ekipe iz Boogie Laba te novih imena kao što je Bistro Funk. Cijene burgera kreću se oko 10 eura, a više detalja možete potražiti ovdje. Osim toga, tu je i tekst u kojem smo, nakon kušanja burgera s gotovo svih kućica, izdvojili pet favorita. Potražite ih ovdje. Burger Festival Zagreb otvoren je svakog dana od 12 sati pa sve do ponoći. Dodatne informacije čekaju vas na njihovim društvenim mrežama.

image
Vedran Peteh/cropix/
image
Vedran Peteh/Cropix

DRUŽENJE NA BUNDEKU

Na Bundeku je započeo i Baš Naš Tasty Affair festival. U ugodnoj atmosferi ovdje možete uživati u dobrom piću, a hranu na kućicama i na Bundeku pripremaju poznati chefovi. Mario Mandarić radi tacose s piletinom, junetinom, tikvicama i sočnim oslićem, ali i quesadille i druge delicije, Damir Tomljanović nudi različite burgere, a Melkior Bašić ovdje radi tjesteninu u kolutu Grana Padano sira te još nekoliko drugih jela s tjesteninom. Ljubitelje azijske kuhinje razveselit će i Karaage i lobster bun te tuna poke i katsu piletina Vida Nikolića, koji stoji iza superpopularnih restorana Tori i Torikaya. Također, sendviče će raditi još jedan član žirija Masterchefa, Stjepan Vukadin. Festival je otvoren 31. kolovoza i trajat će 18 dana. Sve detalje potražite na njihovim društvenim mrežama.

image
Press/
image
Press/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:19