Nakon uspješne prošle sezone, najavljujemo nastavak jesenskog ciklusa interaktivnih i edukativnih radionica posvećenih fermentaciji, na kojima možete naučiti više o toj drevnoj metodi očuvanja hrane koja donosi brojne benefite za zdravlje. Već sljedeći tjedan počinjemo s novim temama, praktičnim znanjima i okusima koji će vas inspirirati da fermentaciju uvrstite u svoju svakodnevicu. Radionice koje će vam otkriti što je to fermentacija, zašto je ključna za vaše zdravlje i kako ju lako primijeniti u svakodnevnom životu, održavat će se jednom mjesečno u prostoru V8 studija u Vodnikovoj 8/1, pod vodstvom Sendy Osmičević.
Prva radionica iz ciklusa Mikrosvijet okusa održat će se u četvrtak, 25. rujna, u 18 sati, a sudionici će, uz uvod u fermentaciju, naučiti kako od ostataka voća i povrća izraditi probiotički ocat te prirodni imuno booster - snažan fermentirani pripravak koji jača imunitet i štiti od prehlade. Do kraja godine slijede još dvije tematske radionice: fermentacija na suho (30. listopada) i kiselo zelje (27. studenoga).
Sendy Osmičević je magistra inženjer urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša, s dugogodišnjim iskustvom voditeljice projekata na temu održivosti i ekologije u neprofitnom sektoru. Suosnivačica je udruge Naš centar za kulturu življenja, a među ostalim je i organska vrtlarica, čuvarica sjemena te edukatorica o fermentaciji hrane. Nakon što je pokrenula novi digitalni projekt Mikrosvijet okusa, uz koji dijeli praktične recepte i zanimljivosti o fermentaciji, potičući istraživanje okusa i novih perspektiva o viškovima hrane, započinje ovu seriju edukativnih radionica.
Kotizacija za radionicu iznosi 30 eura. Broj mjesta je ograničen, a prijave su obavezne preko ovog obrasca. Više informacija saznajte na Instagramu, a kontakt je [email protected].


Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....