ŠTEDLJIVO I SNALAŽLJIVO

Na bacajte maramice za sušilicu rublja: imamo 10 načina kako ih opet iskoristiti u domu

 /SHUTTERSTOCK

Koristite li maramice za sušilicu rublja kako bi vaša odjeća ostala mekana te kako biste s nje uklonili statički elektricitet, kao i dlake kućnih ljubimaca? Ako ste potvrdno odgovorili, vjerujemo da će vam ovaj članak biti itekako zanimljiv. Naime, čini se da se iskorištene maramice za sušilicu mogu iskoristiti barem još jednom prije bacanja, i to na mnoge neočekivane načine.

S navlaženom iskorištenom maramicom možete, primjerice, prebrisati kromirane kupaonske elemente i ukloniti naslage sapuna s vrata tuš-kabine. U kuhinji ih pak možete koristiti kako biste očistili zagorene mrlje s lonca i tave (Southern Living savjetuje kako prethodno maramicu treba namočiti u vruću vodu pomiješanu s par kapi deterdženta za posuđe).

Ispostavilo se da su maramice izvrsne i u skupljanju prašine s TV ekrana i namještaja - samo je bitno da budu potpuno suhe. Skupljaju i dlake kućnih ljubimaca, baš kao što to čine i u sušilici. Također ih se može staviti u usisavač kako se tijekom njegova rada po domu ne bi širio neugodan miris. S istom namjenom se mogu staviti na dno kante za otpad, iz koje će eliminirati mirise bačenih namirnica. Kad smo kod neugodnih mirisa, maramice očito mogu pomoći i kod smrdljive obuće: maramicu treba prerezati, a dijelove ostaviti preko noći u tenisicima ili cipelama - do jutra bi problem trebao biti riješen.

Sa suhom maramicom možete prebrisati kauč, jastuke ili, primjerice, zavjese - rezultat će biti ugodan miris u dnevnom boravku, a možete ih postaviti u ormare i ladice, pa čak i u torbu za teretanu, što će osigurati ugodan miris odjeće.

Za kraj savjet roditeljima s djecom, budući da je većina njih upoznata sa situacijama u kojima se njihovi zidovi pretvaraju u platno za male umjetnike. I te se "kreacije" navodno mogu obrisati upravo maramicama za sušilicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 17:02