STOP NAMETNICIMA

Pet jednostavnih načina kako se riješiti kućnih pauka

 /SHUTTERSTOCK

Gotovo da nema doma u kojem u nekom trenutku nećete naići na kućne pauke. Obično razapne mrežu u kutovima zidova ili iza namještaja. Zapravo su korisni jer se hrane komarcima i raznima drugim kukcima, ali ih nitko ne voli vidjeti u domu. Evo nekoliko savjeta kako ih se riješiti.

image

Posebno je neugodno vidjeti pauka u kupaonici

/SHUTTERSTOCK

Pauci ne podnose miris mente pa je dobro rasporediti tegle s ovom biljkom po prostorijama. Ako vam se to ne da, pošpricajte dom osvježivačem zraka s mirisom mente koji možete sami napraviti. Šalicu i pol vode pomiješajte s pola šalice alkoholnog octa pa dodajte 20 kapi eteričnog ulja paprene metvice. Mješavinu stavite u bočicu s raspršivačem te našpricajte mjesta na kojima se pojavljuju pauci.

image

Miris mente otjerat će pauke

/SHUTTERSTOCK

Ako nemate eterično ulje metvice, u istu svrhu može poslužiti jabučni ocat. Pomiješajte pola šalice vode i pola šalice bijelog octa pa poprskajte po kutovima gdje se skupljaju pauci. Pazite samo da ne prskate po lakiranim površinama da ih ocat ne ošteti.

Na prozorskim daskama i iza namještaja stavite kore od limuna ili naranči - otjerat će dosadne nametnike.

Na prozor postavite teglice s lavandom, a njezin miris držat će pauke dalje od vašeg doma.

image

Mačka će s lakoćom otjerati pauke

/SHUTTERSTOCK

Ako imate mačku kao kućnog ljubimca, nećete imati problema s paucima. Ona će ih potjerati bez muke.

Generalno, dobro je postaviti mrežice na prozorima, jer kad ih nema u dom će vam se lako ušuljati razni kukci, a oni su odlična hrana za pauke. Također, ne ostavljate mrvice od hrane jer su one gozba za razne nametnike. Što češće i temeljitije čistite, manja je vjerojatnost da će se u domu pojaviti pauci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 17:44